Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Jauna informācija par “Hansa Disko nakts 801” pasākumu

easyget.lv, 08.05.2007. 15:30

16.jūnijā Cēsīs rīkotais “Hansa Disko nakts Nr. 801” būs jau otrais šāda veida vasaras pasākums, kas radies, pateicoties iecienītajām Disko naktīm, kas jau piecus gadus decembrī regulāri pulcē mūzikas fanus, pozitīvu atmiņu un savstarpēji labvēlīgas atmosfēras cienītājus Ķīpsalas hallē. Vasaras Disko nakts apmeklētājus piesaista ar mūziķiem, kas savas zvaigžņu stundas piedzīvoja 80. – 90.gados vai pat pašreizējā gadsimtā.
Jauna informācija par “Hansa Disko nakts 801” pasākumu

Lai veicinātu laicīgu “noskaņošanos uz Disko nakts viļņa”, papildināta mājas lapa www.diskonakts.lv, kur jebkurš interesents var iepazīties ar faktiem un plašāku informācija par gaidāmo pasākumu un māksliniekiem, kas tajā uzstāsies, noklausīties ievērojamākos hitus, kā arī festivāla vēsturi.

Jau zināms, ka kā īpašie viesi šī gada vasaras festivālā uzstāsies piecas grupas, kuru izpildītās kompozīcijas savulaik pabijušas ietekmīgākajos Lielbritānijas un ASV topos – britu meiteņu grupa, kas iekļuvusi Ginesa rekordu grāmatā Bananarama, 80.gadu romantisko balāžu izpildītājs no Francijas, no kura ietekmējās grupa Modern Talking - F.R. David, neatkarību atguvušo postpadomju valstu elks Haddaway, britu kiberpanki ar graujošiem skatuves tēliem un skaņdarbiem Sigue Sigue Sputnik un britu elektroniskās mūzikas un futbola himnu radītāji Dario G.

„Sunchyme” (1997., Dario G), „Love Missile F1-11” (1986., Sigue Sigue Sputnik), „What Is Love” (1993., Haddaway), „Words” (1982., F.R. David), „Venus” (1986., Bananarama) ir tik pazīstamas kompozīcijas, ka arī grupu nosaukumus aizmirsušie vai pat nezinošie noteikti būs tās dzirdējuši.

Daļa sacerējumu mūsdienās piedzīvo savu renesansi tā paša vai jau kāda cita mākslinieka izpildījumā, vai arī ar filmu, reklāmu, multimediju iekārtu u.c. starpniecību. „Venus” skandina jautri kājas kūļājošas meitenes Gilette reklāmā, „Love Missile F1-11” skan Play Station spēlē Grand Theft Auto: Vice City, “Carneval de Paris” kļūst par pasaules čempionāta futbolā himnu, bet Bananarama hiti „Cruel Summer” un „The Wild Life” izmantoti filmās.

Kamēr interesenti iepazīstas ar informāciju un atsauc atmiņā hitus, kas pieejami mājas lapā, nav par lieku atgādināt, ka līdz pasākumam atlicis vairs mazliet vairāk nekā mēnesis. Tas nozīmē, ka vēl ir iespēja iegādāties biļetes par iepriekšpārdošanas cenu Ls 10! Tuvojoties festivāla dienai cena noteikti pieaugs. Biļešu iegāde „Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV