Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Rīgas Doma zēnu koris viesosies Liepājā

Madara Pūķe, 11.03.2011. 15:49

Koncertā Liepājas Latviešu biedrības namā 29. aprīlī plkst. 19.00 Rīgas Doma zēnu kora (RDZK) un solistu izpildījumā skanēs skaistas klasiskas miniatūras un latviešu komponistu kora dziesmas pavasarīgās noskaņās.
Rīgas Doma zēnu koris viesosies Liepājā

Pasaulē pazīstamais Rīgas Doma zēnu koris pavasara koncertā izpildīs gan Fr. Šūberta, gan J.S. Baha brīnišķīgo „Ave Maria", G. F. Tēlemana „Alleluja" un citu Eiropas komponistu skaņdarbus. Klausītājus priecēs dziesmas „Aicinājums", „Pasaciņa", „Raudoša debess" no R.Paula un Aspazijas dzismu cikla. Repertuārā no latviešu komponistu daiļrades ieļautas Z. Liepiņa un J. Lūsēna melodijas.

Rīgas Doma zēnu koris Latvijas koru saimē ir viens no aktīvāk koncertējošiem kolektīviem, kura devums 2001. gadā novērtēts ar Lielo mūzikas balvu. 2000. gadā koris saņēmis gada balvu par labāko mūzikas ierakstu – Uģa Prauliņa un RDZK projektu Odi et amo. 2001. gadā RDZK apbalvots ar Latvijas Republikas Kultūras ministrijas atzinības rakstu par kordziedāšanas tradīciju stiprināšanu 4. starptautiskajā zēnu koru festivāla „Rīgas Doms" koncertos Latvijā. Līdzās sniegumam labdarības akcijās un priekšnesumiem daudzām Latvijā oficiālās vizītēs esošām amatpersonām. Regulāri notiek kora koncerti gan Latvijas koncertzālēs un baznīcās, gan arī daudzās pasaules valstīs. Koris pabijis Beļģijā, Nīderlandē, Vācijā, Francijā, Šveicē, Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Amerikā, Kanādā, Japānā.

2010. gada 6.jūnijā Rīgas Doma zēnu koris diriģenta Mārtiņa Klišāna vadībā uzstājās Baltajā namā, kur par godu Forda teātrim ikgadējo pieņemšanu rīkoja ASV prezidents Baraks Obama un pirmā lēdija Mišela Obama. Pirms koncerta zēniem bija iespēja tikties ar ASV prezidentu un pirmo lēdiju, dalīties savos iespaidos par savu ASV koncertturneju, kā arī kopīgi nofotografēties. Pirmais pāris arī izteikuši atzinību par mazo dziedātāju profesionalitāti un augsto muzikālo sniegumu.

Latvijā Rīgas Doma zēnu kora sniegumu klausītāji ir iepazinuši koncertos Rīgā un reģionos ar 10 koncertiem 2009./2010.gada koncertsezonā. Zēnu kora koncerti ir iekļauti "Latvijas Koncertu" rīkotajā Lieldienu koncertā 2011.gada 21.aprīlī un Starptautiskais senās mūzikas festivālā jūlijā. Īpašs notikums būs Rīgas Doma zēnu kora 60.jubileja, kas tiks atzīmēta ar koncertu Latvijas Nacionālajā operā 2.maijā.

Mārtiņš Klišāns ir Rīgas Doma zēnu kora mākslinieciskais vadītājs kopš 1998. gada. Rīgas Doma kora skolas pasniedzējs. Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas kordiriģentu jauktā kora, jauktā kora "Valmiera" un Rīgas mūzikas internātskolas jauktā kora "Vaidelote" diriģents, Cēsu rajona virsdiriģents. 2008. gada Dziesmu svētku virsdiriģents.

Biļešu cenas Ls 3,-, Ls 2,50. Pensionāriem, studentiem, skolēniem Ls 0,50 atlaide. Biļetes iepriekšpārdošanā LLBN un Biļešu Paradīzes kasēs.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV