Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Dziesmu vakarā galerijā "Flat" koncertēs Kristaps Sudmalis

Inese Sērdiene, 12.03.2011. 16:39 | komentāri (1)

Trešdien, 16. martā, plkst. 18:00 Cappuccino bārā & galerijā "Flat", Ģertrūdes ielā 46, Rīgā dziesmu vakarā uzstāsies liepājnieks Kristaps Sudmalis.
Dziesmu vakarā galerijā "Flat" koncertēs Kristaps Sudmalis

Kristaps ļoti reti uzstājas viens (biežāk ar grupu „Karogi"), arī autorvakari kā dziesminiekam viņam nav ierasta lieta, tādēļ šis dziesmu vakars būs īpašs un ilgi gaidīts gan klausītājiem, gan Kristapam pašam.

Kristaps stāsta: „Šī notikuma priekšspēle ilga 35 gadus, un šajā laikā man ir sakrājušās daudz jūsu dziesmu, kas rakstītas, izdzīvotas jums. Es kā šo dziesmu lietotājs reizēm jūtos kā parādnieks, tāpēc, pirms vēl priekškars nav kritis, gribu vēl būt ar jums jūsu dziesmās."

Dziesminieks ģitāru spēlē un dziesmas raksta lielāko daļu sava mūža. Apgūt ģitārspēli Kristapu iedvesmoja viņa muzikālā ģimene, kuru, pateicoties TV šovam, pazīstam kā Sudmaļu ģimeni.

Visbiežāk Kristaps pats ir savu dziesmu vārdu un melodiju autors, bet laba mūzikas un dzejas saskaņa dziesminiekam ir arī ar māsu Kristīni Sudmali, kura, kā saka Kristaps, prot viņa idejas ietērpt īstajos vārdos. Jautāts, par ko tu dziedi, Kristaps atbild: „Tikai par mīlestību, visa veida mīlestību."

Dziesmu vakarus organizē Austras biedrība sadarbībā ar Cappuccino bāru & galeriju "Flat".

Austras biedrība (http://austrasbiedriba.blogspot.com) dibināta 2008. gada martā, un tās pamatdarbība saistīta ar Latvijas folkmūziķu, bardu jeb dziesminieku darbības veicināšanu un popularizēšanu, koncertu un festivālu rīkošanu, kā arī izdevējdarbību.

Cappuccino bārs & galerijs "Flat" sevi pozicionē ne tikai mākslas un ēdienu jomā, regulāri rīkojot dažādas jauno mākslinieku izstādes, bet arī dzejas un mūzikas jomā. Par tradīciju bija kļuvuši Akustiskie dzejas vakari, kas ļāva jaunajiem dzejniekiem parādīt publikai savus darbus, tāpat FLAT notika dažādi koncerti un muzikālie vakari. FLAT ir mākslas, kultūras un kulinārijas apvienojums, kas sniedz jums nebijušu baudījumu un ļauj izbaudīt katru mirkli, kuru jūs pavadāt FLAT (http://flatbarandgallery.blogspot.com/ ) mājīgajās telpās.

Foto: Kristaps Sudmalis, fotogrāfs - Artūrs Zeltiņš

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV