Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Šodien nāk klajā jauns Ivo Fomina albums „Pulss"

Guntars Račs, 14.03.2011. 13:11

Vēl pavisam nesen, 4.martā, savā dzimšanas dienā, Ivo Fomins klausītājus iepazīstināja ar jaunāko dziesmu „Viņam nav laika", kas nu jau ir iekļauta visu lielāko latviešu mūziku raidošo radiostaciju dziesmu sarakstos. Šodien Ivo piedāvā savu jauno albumu „Pulss", kurā iekļautas pavisam 12 bezkompromisa roka dziesmas latviešu valodā. Visu dziesmu autori ar vienu izņēmumu ir Fomins Kleins un Guntars Račs, kas kopīgi strādāja arī pie Ivo Fomina pirmā solo albuma „Palikt vienam", kurš nāca klajā 2006.gadā uzreiz pēc super veiksmīgā dueta „Fomins & Kleins" izjukšanas.
Šodien nāk klajā jauns Ivo Fomina albums „Pulss"

Jauno albumu Ivo Fomins ir producējis pats sadarbībā ar savas grupas dalībniekiem Robertu Dinteru (ģitāra), Kristapu Leiti (bass) un Edgaru Šmiukši (bungas). Pie ierakstu pults strādājis Ivo ilggadējais kolēģis Egils Mežs. Dziesmu miksēšanā un apstrādē piedalījies arī pieredzējušais studijas producents Māris Priede. Ieraksta pamatmateriāls ierakstīts Ivo studijā „FM Sound Studio" un Roberta Dintera mājas studijā „Robotrec" Liepājā. Papildus ierakstā piedalījušies arī Kristaps Knesis (taustiņi), Normunds Kalniņš (taustiņi) un Egils Mežs.

"Man šis albums ir ļoti, ļoti svarīgs un nozīmīgs. Tajā ir ieguldīts pamatīgs darbs un katra dziesma ir neskaitāmas reizes pārstrādāta, lai atrastu tai vispareizāko skanējumu. Es biju uzstādījis sev par mērķi panākt kvalitatīvu lēcienu skanējumā un izpildījumā. Katrā ziņā tagad tur nav nekā lieka un nekā tāda par ko es varētu teikt, ka tas nav izdarīts līdz galam. Šis ir mans labākais veikums līdz šim un es ar to lepojos. Milzīgs paldies visiem maniem mūziķiem, kas šajā procesā bija iesaistīti no pirmās dienas. Viņi ir izdarījuši fantastiskas lietas un, manuprāt, šis albums ir galvas tiesu pārāks par to, ko esmu ierakstījis pirms tam. Vienmēr jau var labāk un tie, kas grib vēl labāk, lai nāk uz mūsu koncertiem. Tur mēs esam vēl labāki," stāsta Ivo Fomins.

Jaunā albuma dizainu veidojusi māksliniece Zane Bluķe. Fotogrāfijas veidojis Ritvars Sproģis.

Albumā iekļautas gan jau agrāk izskanējušas dziesmas, starp kurām ir tādas kā „Viena minūte bez tevis", „Laid, lai notiek", „Dažreiz", „Arī tev" un „Pērles", kā arī jaunais singls „Viņam nav laika" un jaunas un agrāk vēl nepublicētas dziesmas „Neviena nav", „Es tevi gribu", „Novel akmeni no sirds", „Jauna diena nāk", „Pat ja tev" un „Diena, kuras nav". Tās ir gan Ivo jau ierastās roka balādes, gan jauni rokenroli.

Lai arī Ivo uz skatuves jau ir pietiekami ilgu laiku un jau kopš astoņdesmito gadu beigām tiek uzskatīts par vienu no labākajiem rokmūzikas vokālistiem Latvijā, šis ir tikai otrais mūziķa solo albums. Pirms tam Ivo darbojies daudzos un dažādos projektos starp kuriem tādas grupas kā „Neptūns", „Melnā princese", „Mistik", „The Cucambers" un citi. 2003.gadā Ivo kopīgi ar Tomasu Kleinu izveido ļoti veiksmīgu projektu „Fomins & Kleins", kas ar „Dziesmu par laimi" pat pamanās uzvarēt Latvijas Eirovīzijas dziesmu atlasē un kuri šobrīd joprojām ir vienīgie, kas savu eirodziesmu starptautiskajā finālā izpildījuši dzimtajā valodā.

Albums CD formātā no šīs nedēļas būs pieejams mūzikas veikalos, bet Mp3 versijā portālā www.doremi.lv lejupielādējams no šodienas. CD varat pasūtīt arī Mikrofona ieraksti mājas lapā www.micrec.lv . Prezentācijas pasākums Rīgā notiks šodien, bet jau 18.martā arī „Latvijas 1.Rokkafejnīcā" Liepājā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV