Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Noskaidroti 19. konkursa „JVLMA labākais studentu kameransamblis" laureāti

Vita Stiģe-Škuškovnika, 16.03.2011. 14:41

Vakar, 15. martā konkursā „Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas labākais studentu kameransamblis" 14 ansambļu konkurencē 1. vietu ieguva profesora Alda Liepiņa klases kameransamblis – Madara Pētersone (vijole) un Rihards Plešanovs (klavieres). Ansamblis iegūs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas balvu un Latvijas Radio 3 Klasika balvu.
Noskaidroti 19. konkursa „JVLMA labākais studentu kameransamblis" laureāti

Konkursā 2. vietu ieguva duets – obojiste Jana Kļevicka un pianiste Roksana Kenžejeva (prof. Jāņa Maļecka klase); 3 vietu dala trīs ansambļi – profesores Guntas Sproģes klases duets Veronika Zubairova (klavieres) un Karina Suhurukova (čells) un trio Maija Kļaviņa (flauta), Agate Bidiņa (čells) un Elīna Berklāva (klavieres), kā arī docentes Hertas Hansenas klases studentu ansamblis – Agnese Stalidzāne (vijole), Jānis Ansons (klarnete) un Gertruda Jerjomenko (klavieres).

Konkursa noslēguma koncerts un laureātu apbalvošana notiks rīt, 17. martā plkst. 16:00 JVLMA Lielajā zālē, ieeja par ziedojumiem. Koncertā uzstāsies visi ansambļi, kas iekļuvuši pirmajā trijniekā.

Jāpiebilst, ka konkursu vērtēja starptautiska žūrija, kuras priekšsēdētājs bija obojists, profesors Keijo Aho (Somija) un priekšsēdētāja vietnieks pianists Pjērs Frančesko Forlenca (Itālija).

Konkursu „Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas labākais studentu kameransamblis" jau 19. reizi organizēja Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Kameransambļu un klavierpavadījuma katedra sadarbībā ar Akadēmijas vadību un Latvijas Radio 3 Klasika. Pirmais konkurss „Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas labākais studentu kameransamblis" notika 1993. gadā, kad 1. vietu ieguva profesores Dainas Vīlipas studentu duets – Artis Gāga (saksofons) un Sergejs Zilapaušs (klavieres), atskaņojot Paula Hindemita Sonāti.

Foto autors Edmunds Mickus

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV