Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Foto: "Roxette" koncertē Rīgā

Aiga Leitholde, 17.03.2011. 18:55

Trešdien, 16.martā, Arēna Rīga sava jaunākā albuma „Charm School" popularizēšanas ietvaros koncertēja zviedru popmūzikas leģendas grupa „Roxette". Viņus aizrautīgi iesildīja pašmāju grupa „Rock 5".
Foto: "Roxette" koncertē Rīgā

Galerijas:

Grupā „Rock 5" ir apvienojušies Latvijas populārajā mūzikā zināmu grupu - „Red Bee", „Time After Time" mūziķi, bet spēcīgās balss īpašniece Dināra Rudāne kādreiz ir dziedājusi grupā „Re:Public". Viņa Arēnu Rīga satricināja gan ar savām muzikālajām dotībām, gan roka dīvai atbilstošu vizuālo tēlu, gan patieso pārliecību, kas atbalsojās publikā. „Rock 5" izpildīja zināmu rokdziesmu kaverversijas kā „T.N.T.", „Bohemian like you" un citas, kā arī grupas orģināldziesmu.

Lielākā daļa „Roxette" koncerta publikas bija pieauguši cilvēki, kas ir pavisam loģiski, jo grupas pirmsākumi ir meklējami tālajā 1986.gadā. Iespējams, albums "The Look" bija viņu pirmā nopirktā kasete. Netrūka arī studenti, kuriem ar „Roxette" mūziku saistās nostalģiskas atmiņas par skolas laika popielām, diskotēkām un pirmo simpātiju. Gala rezultātā parterī bija pietiekami daudz cilvēku, kas vērā ņemami traucēja aktīvāku līdzi kustēšanos, taču līdzi dziedāšana šoreiz bija skaidri saklausāma. „Sleeping In My Car" un jaunā "She's Got Nothing On (But The Radio)" bija pirmās koncerta dziesmas. „Listen To Your Heart", „It Must Have Been Love" - jau vēlāk - tika izpildītas maigā, akustiskā priekšnesumā. Dzīvespriecīgais „Joyride" un " The Look" sildīja klātesošo sirdis un lika balssaitēm drebēt. Pazīstamie hīti nodrošināja darbības spraigumu, saasinot klausītāju uzmanību. Neiztūkstošas bija arī "Fading like a flower", "Church of Your Heart", "Spending My Time" un "Dressed for Success".

Skatuves noformējums bija pieticīgi praktisks – uz skatuves aizmugures esošā aizskara, uz kura bija attēlots sprādziens, radoši spēlējās gaismu operators. Koncerta laikā aizskars tikai nomainīts, atklājot dueta dalībnieku Fredriksones un Gesles profilus. Bez viņiem uz skatuves atradās piecu cilvēku liels instrumentālais un dziedošais kolektīvs. Solo ģitārists Karls Kristofers Lundkvists iepriecināja publiku, nospēlēdams „Seši mazi bundzinieki" elektrisku variāciju. Taustiņinstrumentālists uzslavēja Rīgas Jūgendstila arhitektūru.

„Roxette" koncerts pierāda, ka arī vienkāršība ir efektīva. Var iztikt bez pompozuma, bet tā vai tā spēlēt kvalitatīvi un sirsnīgi. Patiesie fani noteikti nebija vīlušies. Koncerts bija liela radio hītu parāde, tomēr iztrūka nepārprotamā kulminācijas momenta, arī nobeigums bija nepārliecinošs – pēc šķietamās beigu dziesmas grupa tomēr vēl divas reizes kāpa uz skatuves. Varbūt būtu uzkāpuši vēl trešo – šī koķetērija neattaisnojās, vien samulsināja publiku, kurai bija jāprāto - gaidīt un pieprasīt vēl nenospēlētās dziesmas, vai uzsākt virzību mājup. No Rīgas " Roxette" tālāk devās uz Tallinu, tūres ietvaros grupa plāno viesoties dažādos kontinentos. Jaunais albums "Charm School" šobrīd vislabāk patīk Vācijas faniem. Vai koncerts liks sasparoties arī pašmāju klausītājiem? Vai tomēr "Roxette" koncerts bija kā patīkama atgriešanās vecajos labajos laikos?

Foto autors Vladislavs Punculs.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV