Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Izdotas divas apjomīgas popgrupas "Dzeguzīte" labāko dziesmu izlases

Guntars Račs, 04.04.2011. 12:18

Pirmajā izlasē apkopotas dziesmas no 1971.gada līdz pat 1990. gadam, bet otrajā izlasē apkopotas dziesmas no 1990.gada līdz 2011. gadam.
Izdotas divas apjomīgas popgrupas "Dzeguzīte" labāko dziesmu izlases

Bērnu popgrupa „Dzeguzīte" 2. aprīlī ar vērienīgu koncertu „Rīgas Kongresu namā" atzīmēja savu 40 gadu pastāvēšanas jubileju. Netrūka īpašo viesu un sveicēju, bet jo īpaši aizkustinoši bija agrāko dzeguzēnu priekšnesumi un video retrospekcijas. Uzstājās gan Zane Šmite, kas nu kļuvusi par pazīstamu un atzītu folkmūzikas izpildītāju, Latvijas Nacionālās Operas solists Viesturs Jansons, žurnāliste Ilze Jaunalksne, aktieris Mārtiņš Egliens un, protams, „Putnu balles" dalībnieki, starp kuriem arī Valters Frīdenbergs un Kaža. Koncerta pirmajā daļā tika izpildītas vairākas jaunas Raimonda Paula kompozīcijas un Kārļa Lāča un dzejnieka Kārļa Vērdiņa dziesmu cikls par tēti un nerātnajiem skolēniem. Koncerta otrajā daļā tika atskaņotas dažādu laiku un paaudžu „Dzeguzītes" dziesmas, no kurām lielākā daļa ir iekļautas divās jaunās un apjomīgās „Dzeguzītes" labāko dziesmu izlasēs Nr.1 un Nr.2.

Pirmajā izlasē ir 37 nu jau leģendāru dziesmu ieraksti, kurus izpilda gan visi dzeguzēni kopā, gan arī solisti Zigda Martinsone (Miega zilonis, Saule pina vainadziņu, Aiz kalniņa mēnestiņš, Sapņu namiņš, Rabarbers u.c.), Zane Šmite (Sēņotāji), Gunārs Stade juniors (Laba slava sniedziņam, Ziemas miegs), Kristīne Jurjāne (Adītājas), Līga Kreicberga un Mariss Martinsons (Neprātīgs vēlējums), Ilze Jaunalksne (Karotes draugi), Gunārs Kalniņš (Sēņu vecītis), Mārtiņš Egliens (Rīga dimd) un citi. Ierakstos piedalās arī viesmākslinieki Ingus Pētersons, Dainis Porgants, Jānis Paukštello, Aija Kukule, Zigismunds Lorencs, Ojārs Grīnbergs un Pēteris Šogolovs.

Otrajā izlasē apkopotas populārākās dziesmas no 1990.gada līdz pat šodienai. Tajā atrodamas daudzas vēl šobrīd aktuālas un pazīstamas „Dzeguzītes" dziesmas, kuru autors pārsvarā ir Raimonds Pauls, bet īpašie viesi ir Laima Vaikule, Andris Daņiļenko, Helvijs Stengrēvics, Ance Krauze, Mārtiņš Freimanis, Artis Robežnieks un Dons.

Bērnu vokālā grupa „Dzeguzīte" ir viena no visu laiku populārākajām un profesionālākajām Latvijas bērnu popgrupām, kuru pazīst daudzās valstīs – no Latvijas līdz Itālijai, no Krievijas līdz Amerikai. Šīs popularitātes pamatā ir ansambļa vadītājas Dailas Martinsones fanātiskais darbs, veiksmīga un ilgstoša sadarbība ar Maestro Raimondu Paulu un sava laika izjūta. Viņi vienmēr ir spējuši būt moderni un spējuši nest prieku ikvienam, neskatoties uz politisko pārliecību, tautību vai ādas krāsu. Šajos daudzajos gados ierakstīts simtiem dziesmu, nodziedāts simtiem koncertu dažādās pasaules valstīs un iepriecināts miljoniem cilvēku.

„Dzeguzīte" pastāvīgi sadarbojusies ar citiem izpildītājiem un piedalījusies Latvijā populāru izpildītāju albumu ierakstos. No 1971.gada līdz 1972.gada nogalei ansambļa mākslinieciskā vadītāja bija Alda Strazda, kura vadības grožus 1972.gada nogalē nodeva savai māsai Dailai Martinsonei.

CD varat pasūtīt "Mikrofona ieraksti" mājas lapā www.micrec.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV