Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Iznācis albums „Pasakas par ziediem"

Rinta Bružēvica, 04.04.2011. 17:49

„Latvijas Koncerti" ir laiduši klajā kompaktdisku „Pasakas par ziediem". Annas Sakses „Pasakas par ziediem" mūzikā ir ietērpis komponists Valts Pūce. Iestudējumā piedalās flautiste Dita Krenberga, aktieris Gundars Āboliņš, kurš iejūtas stāstnieka lomā, kā arī pats komponists pie klavierēm.
Iznācis albums „Pasakas par ziediem"

Kompaktdisku, sākot no 12. aprīļa, varēs iegādāties „Latvijas Koncertu" rīkoto koncertu norises vietās. Cena – 7 lati. CD varēs iegādāties arī veikalos „Upe TT", „Upe", „Randoms", „Musica Baltica", „Luka Buka", „Grāmatu karuselis", veikalu SKY ziedu salonos „Amandus", kā arī starptautiskajā lidostā „Rīga". „Latvijas Koncertu" Zelta kartes īpašniekiem jaunā albuma cena – 5 lati, savukārt Sudraba kartes īpašnieki to var iegādāties par 6 latiem.

2010. gada oktobrī notika četri „Pasakas par ziediem" koncertuzvedumi Spīķeru koncertzālē, uz kuriem tika izpārdotas visas biļetes. Ņemot vērā cilvēku lielo interesi, „Latvijas Koncerti" sadarbībā ar pašvaldībām aprīlī un maijā organizē koncertuzveduma „Pasakas par ziediem" turneju: 19. aprīlī Ventspilī - teātra namā "Jūras vārti", 21. aprīlī Ogres kultūras centrā, 26. aprīlī Ķekavā - Doles tautas namā, 30. aprīlī Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis", 13. maijā Gulbenes kultūras centrā un 25. maijā Jelgavas kultūras namā.

Savukārt jūnijā „Pasakas par ziediem" atkal izrādīs Spīķeru koncertzālē. Datums vēl tiks precizēts.

Gundars Āboliņš par iestudējumu saka: „Ilgi meklējām tekstuālo materiālu. Pārkrāmējot grāmatas no banānu kastēm plauktā, iznāca pašķirstīt Annas Sakses „Pasakas par ziediem". Tās ir ļoti rosinošas - stāsta par cilvēkiem un cilvēku attiecībām, bet caur puķēm. Radās doma netradicionālāk paskatīties uz šo krājumu – caur mūziku un bildēm. Uzrunājām cilvēku, kas pēc būtības ir mākslinieks, bet pēc profesijas ārsts - Pēteri Apsi. Izmantosim viņa bildes, lai būtu kur piesiet aci. Mēs negaidīsim kamēr klausītājs aizmieg. Spīķeru koncertzālē cilvēki ieraudzīs puķes tuvplānā neierastā skatījumā, klausīsies līdz šim nedzirdētu mūziku un skatīsies neredzētas bildes. Vēl jāpiebilst, ka izvēlējāmies ne tās populārākās Sakses pasakas."

CD izdošanu atbalsta AS „Latvijas valsts meži" projekts Mammadaba.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV