Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

"Eirovīzijas" dziesmu konkursā Latvijai paredz 13.vietu

LETA, 09.05.2007. 09:50 | komentāri (2)

Bukmeikeri prognozē Serbijas, Zviedrijas vai Baltkrievijas pārstāvju uzvaru "Eirovīzijas" dziesmu konkursā, kas sestdien notiks Helsinkos.
"Eirovīzijas" dziesmu konkursā Latvijai paredz 13.vietu
Apkopojot septiņu lielāko bukmeikeru kantoru datus, var secināt, ka vislielākā iespēja uzvarēt konkursā ir Serbijai, kuras izredzes tiek vērtētas kā 8 pret 1. Tai seko Zviedrija ar 9 pret 1 un Baltkrievija ar 10 pret 1.

Lielbritānijas lielākais bukmeikeru kantoris "Ladbrokes" par Zviedrijas uzvaru konkursā noteicis likmi 5 pret 1, par Serbijas uzvaru - 6 pret 1 un Baltkrievijas uzvaru - 7 pret 1.

Latvijas grupas "Bonaparti.lv" izredzes uzvarēt konkursā "Ladbrokes" bukmeikeri vērtē kā 25 pret 1 un kantora sastādītajā sarakstā mūsu valsts pārstāvji ieņem 13.vietu.

Zviedrija ir vienīgā no bukmeikeru saraksta populārāko izpildītāju trijotnes, kas sev jau ir nodrošinājusi vietu "Eirovīzijas" otrajā kārtā, jo pagājušā gada konkursā tā ierindojās "Eirovīzijas" pirmajā desmitniekā. Serbijai un Baltkrievijai, lai tās varētu uzstāties otrajā kārtā, ceturtdien vēl ir jāiztur pirmās kārtas atlases konkurss.

Serbijai ir labas izredzes šogad konkursā uzvarēt, aģentūrai AFP norādīja amerikāņu mūzikas žurnāla "Billboard" žurnālists Freds Bronsons, bet viņš kā savus favorītus minēja arī Šveices un Andoras mūziķus. "Serbija šogad ir ļoti stipra, taču arī Andorai ir ļoti pārliecinošs priekšnesums," aģentūrai sacīja Brensons.

Serbija šogad konkursā piedalīsies ar dziesmu "Moļitva", ko izpilda 23 gadus vecā dziedātāja Marija Serifovica. Tā ir mīlas dziesma par neskaidrībām attiecībās starp Dievu un cilvēku.

Šī gada konkursa dalībnieku sastāvs "Billboard" žurnālistu iepriecinot. "Konkursā ir labas kvalitātes mūzika un ir pārstāvēti dažādi stili - "new age", pops un pat svings vācu mūziķu izpildījumā," teica Bronsons.

Citas valstis, kuru pārstāvjiem bukmeikeri prognozē augstas vietas ir Krievija, Ukraina, Bulgārija, Grieķija un Kipra.

Tā kā pagājušajā gadā konkursā uzvarēja somu rokgrupa "Lordi", kas uzstājās monstru tērpos, šogad konkurss notiek Somijā. Tomēr arī šajā konkursā Somijas izredzes tiek vērtētas kā labas. Šogad šo valsti pārstāv par "Lordiem" krietni šarmantākā Hanna Pakarinena, kurai prognozē vietu pirmajā desmitniekā.

Bukmeikeru sarakstos diez ko labi netiek vērtētas "Eirovīzijas" "lielā četrinieka" izredzes. Tās ir Vācija, Spānija, Francija un Lielbritānija - konkursa dibinātājvalstis, kas vienlaikus arī ir tā lielākās finansētājas.

Šogad konkursā piedalīsies rekordliels dalībnieku skaits - 52."Eirovīzijas" dziesmu konkursā Helsinkos būs pārstāvētas 42 valstis.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV