Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Izdots Latvijas Radio kora ieskaņots kompaktdisks

Elīna Karaseva, 11.04.2011. 13:37

Britu ierakstu kompānija "Hyperion Records" aprīlī klajā laidusi kompaktdisku ar Džonatana Hārvija mūziku, kuru ieskaņojis Latvijas Radio koris.
Izdots Latvijas Radio kora ieskaņots kompaktdisks

Džonatans Hārvijs ir ievērojamākais Apvienotās Karalistes komponists elektroniskās mūzikas laukā, tāpēc ir pārsteidzoši, ka viņš kā novators un moderno tehnoloģiju pārvaldītājs savā daiļradē palicis uzticīgs visdabiskākajam no instrumentiem – cilvēka balsij. Kompaktdiskā iekļautie skaņdarbi tapuši laikā no 1994. līdz 2001. gadam, kas iezīmējas kā viens no ražīgākajiem Hārvija daiļrades posmiem. Visas ieskaņotās kompozīcijas parāda plašo komponista kora rakstības stilu un arī unikālo pieeju dzīvā izpildījuma apvienošanā ar elektronisko skaņu.

Mūzikas pētnieks Maikls Douns (Michael Downes) kompaktdiska priekšvārdā Latvijas Radio kori dēvē par jaunas paradigmas veidotāju, ko apliecina kora dziedātāju balsu spektrs un prasmīgs izaicinošu eksperimentālo darbu izpildījums. Viņš arī atzīst, ka Latvijas Radio koris pasaulslavenajā "Hyperion Records" debitē ar aizraujošu Džonatana Hārvija kompozīciju "The Angels", "Ashes Dances Back", "Marahi" un "The Summer Cloud's Awakening" izpildījumu.

Kompaktdiskā iekļauto opusu „Eņģeļi" (Angels) Latvijas Radio koris ieskaņoja 2005. gada aprīlī, diriģenta Kaspara Putniņa vadībā. Pārējās kompozīcijas tika ierakstītas 2008. gada jaunās mūzikas festivāla „Arēna" koncertā un ieraksta tapšanā piedalījās diriģents Džeimss Vuds, flautiste Ilona Meija, čellists Arne Deforce, savukārt mūsdienu tehnoloģijas pārstāvēja sintezators Lielbritānijas ievērojamākā pianista Clive Williamson meistarīgajās rokās. Par sekmīgu elektronikas sadaļas realizāciju rūpējās skaņas dizainers Carl Faia un pats autors Džonatans Hārvijs. Ieraksta skaņu režisors – Andris Ūze

Kompaktdisks pieejams interneta vietnē Amazon un citos tiešsaistes skaņu ierakstu veikalos.

Vairāk informācijas:

http://www.hyperion-records.co.uk/al.asp?al=CDA67835

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV