Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Izdos mūzikas albumu ar Imanta Ziedoņa vārdiem

Ēvalds Gaušis, 13.04.2011. 09:53

1. maijā Imanta Ziedoņa fonds „Viegli" izdos īpašu mūzikas albumu, kurā jaunie latviešu mūziķi - Jānis Holšteins - Upmanis (Goran Gora), Māra Upmane - Holšteine, Renārs Kaupers, Kārlis Kazāks, Jānis Strapcāns, Raimonds Gusarevs (El Mars) u.c. – ir ieskaņojuši savas oriģināldziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem. No albuma izplatīšanas gūtie ienākumi tiks novirzīti Imanta Ziedoņa fonda „Viegli" mērķu īstenošanai.
Izdos mūzikas albumu ar Imanta Ziedoņa vārdiem

Visas 10 albumā iekļautās dziesmas tika ierakstītas 2010. gada vasarā, nedēļu garajā fonda „Viegli" radošajā nometnē, Imanta Ziedoņa vasarnīcā Murjāņos. Albuma ierakstā piedalījās vairāk kā 20 cilvēku, ieskaitot Imantu Ziedoni, kura balss dzirdama vienā no albuma dziesmām.

Albums, kopā ar dokumentālu filmu par tā tapšanu, maija sākumā būs pieejams grāmatnīcās, savukārt fonda mājas lapā – www.fondsviegli.lv albumu varēs bez maksas noklausīties un lejupielādēt par ziedojumiem. Jau šobrīd fonda mājas lapā www.fondsviegli.lv ir iespējams noklausīties pirmās divas no jaunā albuma dziesmām.

Jānis Holšteins-Upmanis mūziķis un fonda „Viegli" valdes loceklis, par jauno albumu saka: „Veidojot šo albumu nemēģinājām pieturēties pie vispārpieņemtajiem mūzikas un skaistuma standartiem. Centāmies parādīt, ka jaunrades process var būt viegls, un ceram, ka klausītāji uztvers šī albuma vēstījumu arī ārpus mūzikas robežām".

Žaneta Jaunzeme-Grende fonda „Viegli" padomes priekšsēdētāja: „Šī albuma izdošana ir viens no projektiem ar kuru vēlamies aktualizēt jaunradi Latvijā. Mūsu iekšējā devīze ir „LAIKS ZIEDONIM!" – ar to domājot gan pavasari, gan Imantu Ziedoni, gan kopīgu mošanos, piedomājot par nemateriālo mūsu dzīvēs".

Par fondu „Viegli"

Imanta Ziedoņa fonds „Viegli" ir nodibinājums, kas izveidots 2010.gada pavasarī, lai īstenotu fonda patronam – dzejniekam Imantam Ziedonim tuvu misiju: „Latvija ir brīnumskaista zeme, bet skaistajam jāpalīdz parādīties". Fonda mērķis ir atbalstīt un veicināt jaunradi Latvijā.

Fonda valde: Ināra Kehre (valdes priekšsēdētāja), Renārs Kaupers, Jānis Holšteins-Upmanis, Ēvalds Gaušis, Ants Grende.

Fonda padome: Žaneta Jaunzeme-Grende (padomes priekšsēdētaja), Inga Ulmane, Eva Ikstena - Strapcāne, Māra Upmane-Holšteine, Andris Čeksters, Māris Saukāns.

Foto autors Nils Vilnis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV