Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Noslēdzies Rīgas koru mēnesis 2011

Ilona Brūvere, 14.04.2011. 12:08

Rīgas koru mēneša konkursa komisija paziņojusi vērienīgās koru skates RĪGAS KORU MĒNESIS rezultātus. Jaukto koru grupā par mākslinieciski augstvērtīgāko atzīts Latvijas Kultūras akadēmijas jauktā kora SŌLA sniegums. Diriģents Kaspars Ādamsons. Sieviešu koru grupā par labāko eksperti atzinuši Rīgas Latviešu biedrības sieviešu kori AUSMA. Diriģents Jānis Zirnis. Vīru koru grupā favorīts ir Rīgas Tehniskās universitātes vīru koris GAUDEAMUS. Diriģets Ivars Cinkuss, bet Senioru grupā labākais- Rīgas Latviešu biedrības nama senioru koris ERELBE. Diriģente Zaiga Lazdiņa.
Noslēdzies Rīgas koru mēnesis 2011

Dziedātāju sniegumu izvērtēja kora mūzikas speciālisti, pazīstami nozares profesionāļi: Romāns Vanags, Aira Birziņa, Ēriks Ešenvalds, Ivars Cinkuss, Mārtiņš Klišāns, Inta Pīrāga un Ārijs Šķepasts.

3.maijā Kultūras un atpūtas centrā „Imanta" (Anniņmuižas bulvārī 29) izskanēs mazākumtautību koru programma.

Šogad Koru mēneša skatēs piedalījās 90 koru kolektīvi. Viens no spēcīgākajiem Rīgas koriem Jauniešu koris Kamēr skates programmā nevarēja piedalīties, jo sekoja ASV Kordiriģentu asociācijas ACDA ielūgumam, lai dotos uz viesturneju Čikāgā, Vašingtonā un Ņujorkā. Noslēguma koncertam Barišņikova mākslas centrā Ņujorkā sekoja cildinoša koncerta recenzija laikrakstā New York Times. Recenzentu interesi galvenokārt izraisīja komponista Ērika Ešenvalda darbi.

Komponists Ēriks Ešenvalds un viņa kolēģi, Rīgas koru mēneša konkursa komisijas eksperti, vērtējot koru sniegumu, vadījās pēc diviem galvenajiem kritērijiem- kolektīva muzikalitātes un mākslinieciskā potenciāla. Ešenvalds ar lielu interesi raksta skaņdarbus korim. Komponists pēc Koru mēneša skates atzīst: „Prieks ir par koriem, kas saprotas ar diriģentu. Viņu sniegums vienmēr ir notikums. Kora dziedājumu es tā muzikalitātē uztveru kā simfoniskā orķestra skanējumu, kas dzirdams katrā skaņā, balsī un elpā kā dvēseles stīgā".

Rīgas koru mēnesis kļuvis par nozīmīgu kora mākslas kvalitātes atskaites punktu, kur jau septīto gadu tiek izvērtēts paveiktais un nosaukti spēcīgākie kolektīvi, apliecinot koru kustības nesaraujamo saikni ar mūsdienu pasaules uztveri un rīdzinieku vēlmi izteikt sevi un savu vienotību mūzikā.

Rīgas Koru mēneša 2011 rezultāti apkopoti mājas lapās www.avesol.riga.lv un www.nkmva.gov.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV