Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

International Young Music Entrepreneur award 2011 konkursā uzvar Inese Saulāja

Inga Oliņa, 15.04.2011. 15:53

Par Britu padomes starptautiskā konkursa International Young Music Entrepreneur (IYME) award 2011 uzvarētāju ir kļuvusi Inese Saulāja, „Izdevniecības MicRec" autortiesību menedžere un hip-hop zvaigznes Gustavo menedžere.
International Young Music Entrepreneur award 2011 konkursā uzvar Inese Saulāja

Balvā Inese ieguva iespēju jau šī gada 11. maijā doties 8 dienu ilgā pieredzes apmaiņas braucienā uz Lielbritāniju, lai tiktos ar mūzikas nozares profesionāļiem. Tāpat Inesei būs iespēja dibināt kontaktus ne tikai ar Lielbritānijas ekspertiem, bet arī ar citu valstu uzvarētājiem (Brazīlijas, Kolumbijas, Dānijas, Indijas, Indonēzijas, Meksikas, Polijas un Krievijas) un kopīgi piedalīties The Great Escape (http://escapegreat.com/) konferencē un festivālā, kas ir viens no lielākajiem starptautiskajiem „Showcase" tipa festivāliem un kalpojis par atspēriena punktu daudzām nu jau pasaules slavenām grupām un māksliniekiem.

Kā otro labāko kandidātu žūrija novērtēja Līvu Pētersoni, grupas "Instrumenti" menedžeri, bet godpilnajā trešajā vietā ierindojās dziedātāja un uzņēmēja Linda Leen, aiz sevis atstājot Daci Volfu, "I love you records" pārstāvi, bet piektajā vietā ierindojās Miks Magone, nevalstiskās organizācijas "SKYR" vadītājs. Pārstāvētās nozares un žanri bija ļoti dažādi, tāpēc žūrijai bija liels izaicinājums atrast labāko un piemērotāko konkursa uzvarētāju.

Kā intervijā pēcāk atzina Ģirts Majors, koncertaģentūras un festivāla Positivus direktors, „šāds konkurss satricina industriju, atlasa pērles, izaicina un liek aizdomāties par tās spelētājiem. Savukārt katram finālistam ir vērtīgi izvērtēt gan padarīto, gan padomāt par nākotnes redzējumu plašākā mūzikas industrijas kontekstā."

Programmas vadītāja Maija Ūdre komentē: "Visi finālisti bija ļoti profesionāli un demonstrēja spēcīgu uzņēmējdarbības un radošo potenciālu. Turklāt viņi bija ļoti dažādi, kas žūrijas darbu darīja sarežģītu. Uzvarētāja Inese Saulāja patīkami pārsteidza gan ar savu līdzšinējo plašo pieredzi mūzikas industrijā, īpaši izrādot iniciatīvu autortiesību jautājumu risināšanā, gan arī kā mūziķa Gustavo menedžere, liekot lietā radošus un netradicionālus mārketinga komunikāciju risinājumus. Inesei bija arī ļoti konkrēti plāni, ko viņa vēlētos iegūt no Lielbritānijas mūzikas industrijas brauciena un kāds būtu viņas kā uzvarētājas pienesums Latvijas mūzikas menedžeriem un procesu vadītājiem, daloties ar Lielbritānijā uzkrāto pieredzi. Es ceru, ka ikvienam konkursa finālistam šis process lika paskatīties uz savu uzņēmumu vai nodarbi no 'svaiga' skatu punkta un ļaus veikt pozitīvas pārmaiņas gan viņu uzņēmējdarbībā, gan plašākā mūzikas sektorā. Paldies viņiem!"

Britu padomes IYME award 2011 partneri Latvijā ir reklāmas aģentūra DDB Latvija, digitālā aģentūra CUBE, Rīgas Ekonomikas augstskola, vortāls mārketinga komunikāciju profesionāļiem www.7guru.lv un www.draugiem.lv .

Vairāk par konkursu un Britu padomes radošās ekonomikas projektiem: www.creativeeconomy.lv.

Foto: Inese Sauklāja, foto autors: Reinis Oliņš

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV