Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Cēsu Pils koris atgriežas no Igaunijas

Vilnis Mellēns, 19.04.2011. 10:53

Cēsu Pils koris ar diviem garīgās mūzikas koncertiem viesojās Cēsu sadraudzības pilsētā Rakverē (Igaunija) un turpinās koncertēt arī vietējai publikai.
Cēsu Pils koris atgriežas no Igaunijas

Cēsu Pils koris 2011.gadā turpina aktīvu koncertdarbību. Jau gada sākumā koris piedalījās starptautiskajā koru konkursā "Sudraba zvani" Daugavpilī. Pavasarī koris turpināja pirms diviem gadiem uzsākto pirmslieldienu koncertu tradīciju. Tā 10.aprīlī koris koncertēja baznīcās Saldū un Lēnās, bet 17.aprīlī ar diviem koncertiem stiprināja Cēsu draudzības un sadarbības saites ar Igaunijas pilsētu Rakveri.

Rakveres publika un vietējie kultūras dzīves veidotāji atzinīgi novērtēja Pils kora sniegumu un aicināja pilsētā atgriezties atkal. Cēsnieki savukārt pasniedza pašu sarūpētās veltes no Latvijas labāko ražotāju izstrādājumiem un atgādināja, ka Rakveres mākslinieki nākamgad tiek sirsnīgi aicināti uzstāties Cēsīs.

Cēsu publika Pils kori varēs dzirdēt jau pavisam drīz – 30.aprīlī ikgadējā novada koru skatē Cēsu Valsts ģimnāzijas zālē. Pavisam jaunu koncertprogrammu īpašās noskaņās "Rudenīgais tango" koris saviem klausītājiem sola rudenī.

Vasarā koris jau otro reizi uzaicināts kuplināt kaimiņu robežpilsētas Valgas tradīcijām bagāto mūzikas dzīvi, šoreiz F.Listam veltīto koncertu cikla atklāšanas koncertā. Valdzēnieši joprojām ar sajūsmu atceras kora uzstāšanos 2009.gadā Mendelsona festivālā.

Augustā koris piedalīsies arī Rīgas 810 gadu jubilejas svinībām veltītajos koru lielkoncertos Mežaparkā.

*Cēsu Pils koris ir 1995.gadā dibināts amatieru kolektīvs, kura mākslinieciskā vadītāja ir Marika Austruma. Savas spējas koris regulāri apliecina ikgadējās koru skatēs, 2008.gadā izcīnot tiesības piedalīties koru karu finālā un sasniedzot 11.labāko rezultātu Latvijā. Koris sekmīgi piedalījies arī starptautiskos kora mūzikas notikumos, piemēram, "Florilege Vocal de Tours" Francijā, koru konkursā Tallinā un citos. Cēsu Pils kora repertuārā ir skaņdarbi no renesanses līdz mūsdienām.

*Marika Austruma ir Cēsu Pils kora diriģente, starptautisku kordiriģēšanas konkursu laureāte, Valsts akadēmiskā kora "Latvija" dziedātāja un diriģente. Absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju 2000.gadā iegūstot bakalaura grādu Andra Veismaņa klasē un 2006.gadā kļūstot par maģistru Jāņa Zirņa klasē. Marika Austruma strādā arī Ogres mūzikas skolas kora klasē. Dziedājusi kamerkoros "Ave Sol" un "Sacrum", kā arī vadījusi meiteņu kori "Tonika".

*Evita Konuša ir Cēsu Pils kora diriģente kopš 2009.gada. 2005.gadā absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju pie prof. Jāņa Lindenberga. Paralēli darbam Cēsīs Evita vada jaukto kori "Grīva" Ogrē un apmāca mazos dziedātājus un topošos diriģentus Lielvārdes mūzikas skolā. Deviņus gadus dziedājusi kamerkorī "Ave Sol".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV