Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

VAK "Latvija" kopā ar Nīderlandes Radio kori "Concertgebouw" zālē atskaņos Braunfelsa "Te Deun"

Ieva Vītiņa, 19.04.2011. 12:55

Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" jau trešo reizi šajā sezonā ir devies uz Amsterdamu, lai kopā ar savu sadarbības partneri Nīderlandes Radio kori 23. aprīlī uzstātos Amsterdamas "Concertgebouw" koncertzālē.

Šoreiz Nīderlandes Radio 4 rīkotajā ciklā "Sestdienas matinē" ir izvēlēts Latvijā mazpazīstama vācu komponista Valtera Braunfelsa (Walter Braunfels) opuss "Te Deum". Braunfelss dzīvojis un strādājis 20. gadsimta pirmajā pusē, un ir bijis atzīts komponists un pianists laikā starp Pirmo un Otro pasaules karu, taču pēc savas nāves 1954. gadā ticis aizmirsts. Pēdējo gadu laikā atdzimusi interese par Braunfelsa mūziku. Īpašu ievērību izpelnījusies viņa opera "Putni", kas veidota pēc tāda paša nosaukuma Aristofana darba motīviem.

"Te Deum" atskaņojumā piedalīsies arī Nīderlandes Filharmoniskais orķestris. Solisti būs Megana Millere (soprāns) un Rojs Korneliuss (tenors). Diriģents Markus Stencs.

"Sestdienas matinē" koncerta programmā iekļauta arī Mālera 10. simfonija, kas zināma kā dižā komponista pēdējais darbs. Līdz savam nāves brīdim Mālers bija paguvis izstrādāt galvenās muzikālās līnijas šim darbam, taču nepaspēja pabeigt orķestrāciju.

Interesanti, ka 17. aprīlī notikušajā Eiroradio Pūpolsvētdienas koncertmaratonā "Palm Sunday" Latvijas Radio programma "Klasika" tiešraidē no Amsterdamas "Concertgebouw" atskaņoja J.S. Baha "Sv. Jāņa pasiju" Nīderlandes Radio kora, solistu , Amsterdamas Karaliskā Concertgebouw orķestra un diriģenta Jana Vilema de Frīnda izpildījumā, bet pēc tam uzreiz pārraidīja Valsts Akadēmiskā kora "Latvija" piedāvāto svētku koncertu ar F. Martēna "Mesu dubultkorim" un Ē. Ešenvalda oratoriju "Kristus ciešanas un augšāmcelšanās".

Sestdien koris Latvija un Nīderlandes Radio koris atkal koncertēs kopā Amsterdamā.

Koncertu būs iespējams klausīties tiešraidē sestdien, 23. aprīlī plkst. 15.15 pēc Latvijas laika šeit: http://old.radio4.nl/page/concertagenda_concertseries/detail/355

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV