Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Norisināsies FonoFest 2011 konkursa fināls

Jānis Sildniks, 19.04.2011. 16:46

Sestdien, 23. aprīlī, no plkst. 22:00 Cēsu „Fonoklubā" norisināsies festivāla „Fonofest" grupu konkurss, uzstājoties apvienībām „Faithful in Misfortune", „Skapis" un „The Black Cats".
Norisināsies FonoFest 2011 konkursa fināls

Pēc aizvadītām sīvām trīs konkursa kārtām, ir pienācis laiks noskaidrot, kura no šīm apvienībām iegūs iespēju uzstāties uz vienas no „FonoFest" skatuvēm. Lai gan pirmajā konkursa kārtā uzvaru guva grupa „Medieval Child", savu dalību konkursā tā atcēla. Viņu vietu finālā ieņem apvienība, kas attiecīgajā kārtā ieguva otro vietu – SKApis.

Jaunākā no grupām noteikti ir „Faithful in Misfortune", kas izveidota tikai 2010. gada pavasarī, taču jau paspējusi sevi pieteikt kā spēcīgu post-hardcore/metalcore pretendenti, savu mūziku papildinot ar elektroniskās mūzikas elementiem. Paralēli aktīvai koncertēšanai, grupa plāno izdot arī savu pirmo EP. Vietu finālā tā ieguva

Dobeles apvienība "SKApis" spēlē pozitīvā latviešu SKA stilā, kas sevī mēdz ietvert arī regeju, roku un dažreiz – metālu. Grupas pirmsākumi rodami 2008. gada vasarā, kopā sanākot draugiem, kuri mūziku uzskata par svarīgu dzīves sastāvdaļu.

„The Black Cats" pašreizējā sastāvā tapa 2009. gada nogalē, kad pēc ilgākiem klejojumiem pa pasauli dzimtajā miestā satikās un kopīgu valodu atrada līdz tam dažādos jazz , country, blues projektos spēlējoši limbažnieki. Pašlaik Rocabilly apvienība The Black Cats veic aktīvu koncertdarbību dažādos Latvijas klubos, kā nozīmīgāko pasākumu izceļot skatuves dalīšanu ar Latvijas rokenrola karali Pitu Andersonu, tā saņemot autoritatīvās leģendas atzinību.

Atgādinām, ka „FonoFest" Cēsu rajona „Uplandos" norisināsies jau septīto gadu. Katru gadu tas pulcē ar vien lielāku apmeklētāju skaitu, paralēli paplašinot muzikālo piedāvājumu, šogad uz galvenās, Radio101 un Rock skatuvēm kāpjot četrdesmit grupām no astoņām valstīm.

www.fonoklubs.lv
www.fonofest.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV