Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Ar koncertu Rīgā atgriežas Dominiks Millers

Inese Mihasjonoka, 29.04.2011. 10:27 | komentāri (1)

30. maijā Lielajā Ģildē koncertēs pasaulslavenais komponists un ģitārists Dominiks Millers.
Ar koncertu Rīgā atgriežas Dominiks Millers

Atguvies no grandiozās Stinga Symphonicities tūres, ģeniālais Dominiks Millers brauc ar savu grupu tūrē uz Dienvidameriku un ierakstīs savu jauno albumu, kas atkal sola mūs pārsteigt, jo viņa albumi nekad neatkārtojas. Katrs ir pilnīgi savādāks. Identiska ir tikai viņa nepārspējamā meistarība, spēlējot uz klasiskās vai elektriskās ģitāras, komponējot vai aranžējot. Ne par velti Stings ir Dominikam uzticīgs jau vairāk kā 20 gadus. Viņš ir ārkārtīgi pieprasīts viesmuzikants Filam Kolinsam, Krisam Botti, Braienam Adamsam, Backstreet Boys, Šerilai Krovai, Placido Domingo, Pīteram Gabrielam, Maricai, Manu Katché, Level 42, Luciano Pavarotti, Rodam Stjuartam, Tinai Tērnerei, Polam Jangam un daudziem citiem.

Latvijā Dominiks ieradīsies ar savu grupu, kas arī ir pilna ar slavenībām. Kaut vai, ko vērts ir Maikls Lindaps (Michael Lindup) – slavenās grupas LEVEL 42 taustiņintrumentālists un vokālists? Stinga perkusionists Raņi Krija (Maroka) vai Nikola Frizman (Francija), kas svaigi ierakstījis albumu ar Šarlu Aznavūru.

Millers ir dzimis Buenosairesā, viņa tēvs ir amerikānis un māte – īriete. Vēlāk viņš apguva ģitāras spēli prestižajā Bērklijas koledžā Bostonā, kā arī Gildholas mūzikas skolā Londonā. Millers ir laidis klajā vairākus solo albumus („First Touch", „Second Nature", „Third World", „Fourth Wall", „Shapes", „November"), un kopš astoņdesmito gadu beigām viņš ir kļuvis par pieprasītu viesmūziķi. Millera sadarbības projektu saraksts ir gluži bezgalīgs, tostarp sadarbība ar Polu Jangu, Braienu Adamsu, Lučāno Pavaroti, Pīteru Geibrielu, Petu Meteniju, Tinu Tērneri („Wildest Dreams"), The Pretenders, Boyzone, The Chieftains („Long Black Veil"), Ediju Rīderu („Mirmama"), Manu Dibango („Wakafrika"), The Backstreet Boys. Kopš sadarbības 1991. gada albuma „The Soul Cages" izstrādē Millers ir piedalījies visos Stinga albumos; viņš ir muzicējis vairāk nekā tūkstoš koncertos kopā ar The Police grupas agrāko dalībnieku un ir piedalījies tādu panākumiem bagātu skaņdarbu sacerēšanā kā „Shape Of My Heart".

Koncertā Rīgā gaidāmā tikšanās ar mūziķiem šādā sastāvā:
Dominic Miller: ģitāras
Rhani Krija: perkusijas
Mike Lindup: taustiņi
Nicolas Fiszman: bass

www.dominicmiller.com

Koncerta sākums plkst. 19:00, biļetes nopērkamas "Bilešu servisa" kasēs, cena no 11 latiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV