Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

„Musiqq" ar koncertu „Sapņu Fabrikā" atvadās no Rīgas un dodas uz Diseldorfu

Mārtiņš Pučka, 29.04.2011. 17:32

Šodien, 29. aprīlī, „Sapņu Fabrikā" notika grupas „Musiqq" tikšanās ar Latvijas mediju pārstāvjiem. Savukārt jau vakarā plkst. 20:00 turpat „Sapņu Fabrikā" grupa gaida klausītājus uz savu pirmo lielo solokoncertu „Dzīve izdodas".
„Musiqq" ar koncertu „Sapņu Fabrikā" atvadās no Rīgas un dodas uz Diseldorfu

„Mēs visi kopā izvēlējāmies labākos: tāds ir Latvijas Televīzijas moto šīgada Eirovīzijai. Tā ir mūsu visu kopīgā izvēle, kuru nedrīkstam aizmirst skatoties Eirovīziju, neatkarīgi no tā kādu vietu Latvijai izdosies izcīnīt Eirovīzijas sacensībās. Eirovīzijas galvenā nozīme ir jaunajiem mūziķiem dotā iespēja iepazīt savu varēšanu un apliecināt sevi milzīgas auditorijas priekšā," preses konferencē uzsvēra LTV1 direktore Baiba Šmite.

Savukārt Eirovīzijas dziesmu konkursa starptautisko sakaru koordinatore un LTV delegācijas vadītāja Zita Kaminska atklāja, ka Latvijas delegācija uz Vācijas pilsētu Diseldorfu dosies otrdien, 3. maijā, ar reisu plkst. 12:05 no lidostas „Rīga". Delegāciju pavadīs pats Vācijas vēstnieks Latvijā Dr. Klauss Burkharts.

„Mūs gaida grūts darbs divu nedēļu garumā. Kopā ar režisoru domāsim, kā vislabāk izskatīties Latvijas priekšnesumam 25 kameru ielenkumā, kādām jābūt kustībām, gaismām, uzstādījumam, rakursiem. Vienīgais brīvais vakars puišiem būs 10. maijs, kad risināsies pirmais pusfināls, savukārt 11. maijā „Musiqq" gaida divi ģenerālmēģinājumi, bet 12. maijā - gan ģenerālmēģinājums, gan starts konkursa otrajā pusfinālā."

Patīkamu pārsteigumu gatavo Diseldorfa, rīkojot īpašu vakaru to dalībvalstu pārstāvjiem, kuras par Vāciju pērn deva maksimālo – 12 punktu skaitu. Arī Latvija bija to skaitā, tālab „Musiqq" tiek laipni gaidīts šajā pateicības ballītē.

Paši „Musiqq" puiši – Marats Ogļezņevs un Emīls Balceris - preses konferencē apgalvoja, ka jūtas labi un mierīgi: „Paldies visiem skatītājiem un balsotājiem, kuri mūs novērtēja tik augstu. Ticam savai dziesmai un darīsim visu, lai izdotos vislabākais variants. Viss gan šobrīd arī atkarīgs no skatītāju gaumes, kas atradīsies pie televizoru ekrāniem un vēlēsies balsot. Vai esam satraukti? Neliels uztraukums ir nepieciešams, citādi būtu savādi..."

Šobrīd „Musiqq" pabijuši Eirovīzijas popularizēšanas tūrē Holandes pilsētā Amsterdamā un Beļģijā. Šīs vizītes, kur dienā nācies sniegt ap 20 interviju, puiši sauc par ļoti vērtīgām, jo ļāvušas iepazīt Eirovīzijas vidi un atmosfēru.

„Eirovīzija ir interesants koncerts, kurā skan dažādas dziesmas, kuru vidū savai gaumei var atrast gan bērni, gan jaunieši, gan omītes," Eirovīzijas konkursu īsi raksturo „Musiqq".

Savā priekšnesumā Diseldorfā puiši nolēmuši neko nemainīt: „Galu galā, publika mūs pieņēma tādus, kādi bijām, tāpēc pārsteigumi nav nepieciešami. Pirmās idejas parasti ir vislabākās. Bet ar kritiku rēķināmies."

Grupas „Musiqq" pavadošo sastāvu veidos Rūta Dūduma, Lība Ēce - Kalniņa, Kristaps Šēnbergs un Gatis Supe.

Latvijas Televīzija tiešraidē pārraidīs gan abus pusfinālus – 10. un 12. maijā, gan finālu 14. maijā. „Musiqq" uzstāsies otrajā pusfinālā 12. maijā; pirms tā LTV1 ēterā būs raidījums „Latvija, turam īkšķus!", kuru vadīs Eirovīzijas nacionālajā atlasē iepazītais trio: LTV sporta žurnālists un Eirovīzijas „seja" Uģis Joksts, mūziķi un bijušie Eirovīzijas dalībnieki Valters Frīdenbergs un Jolanta Strikaite. Savukārt finālu šogad komentēs Valters Frīdenbergs un Uģis Joksts. Bet Latvijas balsojuma rezultātus paziņos Aija Andrejeva.

Ar šovakar plkst. 20:00 "Sapņu Fabrikā" notiekošo koncertu "Dzīve izdodas" „Musiqq" vēlas pateikties saviem faniem un atbalstītājiem. Piedaloties pavadītājmūziķu grupai un daudziem viesiem, tiks izpildītas populārākās „Musiqq" dziesmas: "Abrakadabra", "No 10 - 10", "Dzimšanas diena", "Kruīza kontrole", "Viņa", "Angel In Disquise", kā arī koncerta tituldziesma un šā brīža aktuālākais hīts "Dzīve izdodas". Koncerts plānots kā šovs, kas mūziķiem varētu sniegt nepieciešamo atbalstu pirms došanās uz Vāciju. Biļetes uz koncertu vēl nopērkamas "Biļešu Paradīzes" tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv.

2011. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Starptautiskais fināls notiks 14. maijā Diseldorfas arēnā „Esprit".

Eirovīzijas dziesmu konkurss ir vienīgais dziesmu konkurss, kurš Latvijas mūziķiem piedāvā unikālu startu starptautiskajā muzikālajā arēnā, un tikai pateicoties Eirovīzijas dziesmu konkursa uzticamajam sadarbības partnerim - Ventspils pilsētai - LTV arī šogad var organizēt Nacionālo atlases kārtu un nodrošināt Latvijas mūziķu dalību starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV