Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Ditas Krenbergas trio spēlēs koncertā „Romantiskas pasakas"

Rinta Bružēvica, 02.05.2011. 13:54

Sestdien, 7. maijā Spīķeru koncertzālē „Latvijas Koncerti" aicina baudīt pavasarīgas noskaņas koncertā „Romantiskas pasakas" kopā ar flautisti Ditu Krenbergu, čellistu Rūdolfu Leopoldu un pianisti Ievu Ošu.
Ditas Krenbergas trio spēlēs koncertā „Romantiskas pasakas"

Koncertprogrammā satiksies starptautiskajā koncertapritē rūdīti mākslinieki, kuru sadarbība dzimusi pirms vairākiem gadiem. Jaunajā koncertprogrammā skanēs divu 20. gadsimta pirmās puses ievērojamāko čehu komponistu mūzika čellam un klavierēm: no Leoša Janāčeka trīs pasakas, no Bohuslava Martinū – virtuozās variācijas par Džoakīno Rosīni tēmu. Vācu romantisma mistiskajā pasaulē vedīs Roberta Šūmaņa "Pieci skaņdarbi tautiskā stilā", savukārt Prāgas jūdu bagātnieku atvasi ar traģisko likteni Ervinu Šulhofu atcerēsimies, klausoties Flautas sonāti – brīnišķīgu neoklasicisma paraugu.

Koncerta noslēgumā dzirdēsim visu triju mūziķu saspēli Johana Nepomuka Hummeļa mūzikā. Savulaik superpopulārā komponista un klaviervirtuoza, Mocarta skolnieka, Bēthovena un Šūberta drauga, Gētes un Šillera domubiedra - Hummeļa piemirsto daiļradi pārstāvēs elegantās variācijas par tēmu, kas aizgūta no kazaku folkloras un vāciski runājošajā Eiropas daļā bija pazīstama kā melodija "Skaistā Minka".

Dita Krenberga ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra flautu grupas koncertmeistare. Prestižu starptautisku mūzikas konkursu laureāte. Aktīvi koncertējoša soliste un kamermūziķe. Lielās mūzikas balvas 2000 laureāte.

Ieva Oša, starptautisku konkursu laureāte, kopš 1991. gada ir Grācas Mūzikas universitātes (Austrija) flautas, alta un vokāli instrumentālo skaņdarbu klases koncertmeistare repetitore. Bieži uzstājas kā kamermūziķe. "Vīnes filharmoniķu" soloflautista Dītera Flurī pastāvīgā koncertmeistare.

Rūdolfs Leopolds ir viens no Austrijas ievērojamākajiem čellistiem. Daudzus gadus bijis Nikolausa Arnonkūra vadītā orķestra Concentus musicus pirmais čellists. Aktīvi koncrtējošs kamermūziķis un solists. 80. gados Leopolds bija stīginstrumentu kamermūzikas pasniedzējs Vīnes Mūzikas universitātē. Patlaban Grācas Mūzikas universitātes čella spēles docētājs.

Biļetes uz koncertu iegādājamas „Biļešu paradīzes" kasēs un koncerta norises vietā pirms koncerta.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV