Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Ar koncertu „Gaismas pilī" klajā nāk albums „Viegli"

Ēvalds Gaušis, 02.05.2011. 15:21

1. maijā jaunajā Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkā Pārdaugavā, notika Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" izdotā albuma "Viegli" atklāšanas pasākums. 500 apmeklētāju klātbūtnē, albuma tapšanā iesaistītie mūziķi - Renārs Kaupers, Kārlis Kazāks, Jānis Strapcāns, Jānis Holšteins – Upmanis (Goran Gora), Māra Upmane - Holšteine, Raimonds Gusarevs (El Mars) u.c. - atskaņoja savas dziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem.
Ar koncertu „Gaismas pilī" klajā nāk albums „Viegli"

Galerijas:

Albumā "Viegli" ir iekļautas 10 dziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem un tas, kopā ar filmu par albuma tapšanu, no 1. maija ir pieejams grāmatnīcās, kā arī fonda "Viegli" mājas lapā - www.fondsviegli.lv. Albuma ieraksts notika pagājušā gada vasarā Murjāņos – Imanta Ziedoņa vasarnīcā, fonda „Viegli" radošās nometnes laikā. Visi no albuma izplatīšanas gūtie ienākumi tiks novirzīti Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" mērķu īstenošanai.

Albuma atklāšanas pasākumam ir arī vēsturiska nozīme - tas bija pirmais koncerts, kas, pateicoties Latvijas Nacionālās bibliotēkas, LR Kultūras ministrijas un Latvijas Nacionālo Būvkompāniju apvienības atbalstam, norisinājās topošajā Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkā.

Māra Upmane – Holšteine, mūziķe, fonda "Viegli" padomes locekle: "Priecājos, ka albuma atklāšanas pasākums izdevās ne mazāk īpašs kā paša albuma ierakstīšanas process. Regulāri iznāk koncertēt dažādās Latvijas vietās, tomēr uzstāšanās nepabeigtajā Nacionālās bibliotēkas ēkā bija ļoti interesants piedzīvojums! Ceru, ka arī albuma klausītāji novērtēs mūsu netradicionālo pieeju un no albuma klausīšanās gūs ne mazāk prieka, kā mēs guvām to radot!"

Ināra Kehre, fonda "Viegli" valdes priekšsēdētāja: "Esam saņēmuši ļoti daudz pozitīvu atsauksmju un neskaitāmu cilvēku atbalstu, veidojot albumu "Viegli", kas liek domāt, ka šāda veida brīvprātīgas iniciatīvas šobrīd Latvijā ir nepieciešamas. Fonds "Viegli" turpinās darbu, cenšoties iesaistīt pēc iespējas vairāk cilvēku, dažādos projektos, kas veicina jaunrades attīstību un Latvijas skaistuma parādīšanos."

Par fondu „Viegli":

Imanta Ziedoņa fonds „Viegli" ir nodibinājums, kas izveidots 2010.gada pavasarī, lai īstenotu fonda patronam – dzejniekam Imantam Ziedonim tuvu misiju: „Latvija ir brīnumskaista zeme, bet skaistajam jāpalīdz parādīties".
Fonda mērķis ir atbalstīt un veicināt jaunradi Latvijā.

Fonda valde: Ināra Kehre (valdes priekšsēdētāja), Renārs Kaupers, Jānis Holšteins-Upmanis, Ēvalds Gaušis, Ants Grende.

Fonda padome: Žaneta Jaunzeme-Grende (padomes priekšsēdētaja), Inga Ulmane, Eva Ikstena - Strapcāne, Māra Upmane-Holšteine, Andris Čeksters, Māris Saukāns.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV