Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Līgatnē notiks Pūtēju orķestru svētki

Inese Okonova, 05.05.2011. 12:47

14. maijā Līgatnē notiks jau 5. tradicionālie Pūtēju orķestru svētki un 3. brīvās mākslas festivāla „ Balta lapa" noslēgums.
Līgatnē notiks Pūtēju orķestru svētki

Viesi tiek gaidīti jau no plkst. 11.00, kad pilsētas centrā tiks atklātas amatnieku un gardēžu ieliņas. Svētku apmeklētājiem visas diena garumā būs iespēja vērot amatnieku prasmes, kā arī iegādāties jau gatavos darbiņus. Šogad īpaši padomāts par gardēžiem. Līgatnes centrā darbosies „gardēžu iela", kur būs iespējams nobaudīt zemnieku sarūpētos gardumus. Īpašais notikums būs mūsu Gruzijas ciemiņu tradicionālās virtuves demonstrācija plkst. 17.00. Interesentiem būs lieliska iespēja vērot, kā top tradicionālie gruzīnu ēdieni: šašliks un hinkāļi. Un, protams, būs iespēja tos arī nobaudīt.

Padomāts arī par izklaidi ģimenēm. Pilsētā darbosies dažādas atrakcijas un būs iespēja arī stiprināties un veldzēties, lai spēks un izturība pietiek visai dienai.

Svētku laikā uz divām skatuvēm pie nule rekonstruētā, greznā Līgatnes kultūras nama un pilsētas estrādē muzicēs Līgatnes muzikālās ģimenes, ansambļi un deju kolektīvi.

No plkst. 12.30 līdz plkst. 15.00 pie ezera pašā Līgatnes centrā notiks svētku galveno dalībnieku- pūtēju orķestru saspēlēšanās, kas nu jau izveidojusies par tradīciju. Ar prieku un lepnumu varam paziņot, ka šogad dalībnieku pulkā būs arī atjaunotais Līgatnes pūtēju orķestris.

Vakarpusē svētku dalībnieki dosies svinīgā gājienā no viesu nama „Lāču miga" uz pilsētas estrādi, kur sāksies svētku galvenais notikums- noslēguma koncerts, kur uzstāsies gan visi Līgatnes novada mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi, gan pilsētas viesi - Gruzijas mākslinieki.

Pēc koncerta visiem būs iespēja izlocīt kājas deju solī, jo 14. maijā Līgatnes novadā ar pirmo šā gada zaļumballi tiek atklāta vasaras sezona. Ballē līdz pat rīta gaiļiem par mūziku gādās pūtēju orķestri.

Vienlaikus ar Pūtēju orķestru svētkiem 14. maijā Līgatnē notiks brīvās mākslas festivāla „Balta lapa" noslēgums. Mākslas festivāla dalībnieki- mākslas un dizaina studenti nedēļas garumā Līgatnē veidos darbus no Līgatnes papīrfabrikā ražotā papīra.

Svētku apmeklētajiem 14. maijā būs iespēja šos darbiņus novērtēt.

Gaidīsim ciemos Līgatnē!

Svētku programma:

Plkst. 11.00- 18.00 Gardēžu ieliņa ar lauku labumiem pie Līgatnes pilsētas kultūras nama
Plkst. 11:00 – 17:00 Amatnieku ieliņa pie Lustūža klints alām
Plkst. 11.00- 15.00 Ansambļu un muzikālo ģimeņu uzstāšanās uz Muzikālās skatuves pie kultūras nama
Plkst. 12.30-15.00 Muzikālā iela ar pūtēju orķestru saspēli pie ezera Līgatnes centrā
Plkst. 15.00-17.00 Deju skatuve Līgatnes pilsētas brīvdabas estrādē
Plkst. 17.00-18.00 Līgatnes viesu - gruzīnu tradicionālās virtuves demonstrācija Gruzijas virtuves labumu ieliņā pie kultūras nama
Plkst. 19.30 Svētku dalībnieku svinīgais gājiens no viesu nama „Lāču miga" uz pilsētas estrādi
Plkst. 20.00 Svētku lielkoncerts „Skanam kopā Līgatnē"
Plkst. 23.00 Zaļumballe pilsētas estrādē pūtēju orķestru mūzikas noskaņās

Cenas: Dienas pasākumos ieeja bez maksas. Ieejas biļete uz noslēguma lielkoncertu un zaļumballi: 2.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem: 1.50 Ls.

N.B. Ieeja zaļumballē no 18 gadiem. Bērniem, kas jaunāki par 18 gadiem- tikai pieaugušo uzraudzībā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV