Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Britu padomes konkursa uzvarētāja dodas izpētīt Lielbritānijas mūzikas industrijas aizkulises

Maija Ūdre, 11.05.2011. 14:06

Šodien Britu padomes konkursa International Young Music Entrepreneur (IYME) award 2011 uzvarētāja Inese Saulāja dodas 8 dienu ilgā pieredzes apmaiņas braucienā uz Lielbritāniju.
Britu padomes konkursa uzvarētāja dodas izpētīt Lielbritānijas mūzikas industrijas aizkulises

Īsi pirms kāpšanas lidmašīnā Inese telefonsarunā satraukti atzina, ka ir ļoti priecīga par viņai sniegto iespēju ielūkoties Lielbritānijas mūzikas industrijas aizkulisēs, kā arī iepazīt citu valstu konkursa uzvarētājus. Ineses gaitām Lielbritānijā varēsim sekot Britu padomes radošās ekonomikas mājas lapā www.creativeeconomy.lv , kur Inese apsolījās dalīties ar redzēto, dzirdēto, piedzīvoto un sajusto bloga ierakstu veidā.

Inese Saulāja vada autortiesību nodaļu izdevniecībā "Micrec" un ir menedžere Latvijas hip-hop zvaigznei Gustavo.

Žūrijas locekļi Inesi sauc par mērķtiecīgu un uzņēmīgu, jo savienot vairākas mūzikas industrijas nozares ikdienā ir liels izaicinājums. Bez tam, vairāki žūrijas locekļi atzīst, ka mūzikas autortiesību jautājumi globālā arēnā ir ļoti svarīgi un līdz šim Latvijā nav pienācīgi novērtēti.

Fināla laikā, kas notika 14. aprīlī, visi finālisti tika aicināti intervijā atbildēt uz jautājumu, kādam tad būtu jābūt radošam mūzikas industrijas uzņēmējam, savukārt, žūrija vērtēja industrijas kapacitāti un šādu konkursu nozīmību mūzikas nozarei kā tādai.

Video intervijas ar finālistiem un žūrijas locekļiem:

Ineses bloga ierakstus par piedzīvoto Lielbritānijā varēs lasīt Britu padomes radošās ekonomikas lapā www.creativeeconomy.lv .

Young Creative Entrepreneur Awards jeb balva jaunajiem uzņēmējiem dažādu radošo industriju jomās ir Britu padomes starptautiskās Jauno radošu uzņēmēju programmas sastāvdaļa, kas apvieno dažādu radošo industriju pārstāvjus un rada platformu diskusijām un pieredzes apmaiņai starp Latviju un Lielbritāniju. Programmas ietvaros notiek dažādi semināri, lekcijas un meistarklases, lai veicinātu attīstību un sadarbību noteiktos radošo industriju sektoros.

Britu padomes IYME award 2011 partneri Latvijā ir reklāmas aģentūra DDB Latvija, digitālā aģentūra CUBE, Rīgas Ekonomikas augstskola, vortāls mārketinga komunikāciju profesionāļiem www.7guru.lv un www.draugiem.lv .

Detalizēta informācija par IYME award 2011, pieteikšanos, kandidātu atlasi un termiņiem atrodama Britu padomes mājas lapā: http://www.britishcouncil.org/latvia-projects-young-creative-entrepreneurs.htm, kā arī http://www.creativeeconomy.lv/iyie-award-final/iyme-award-2011/international-young-music-entrepreneur-iyme-award-2011 .

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV