Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

"Arms And Sleepers" koncertu Rīgā ievadīs "100 Baltas Dvēseles"

SKYR, 12.05.2011. 17:19

3. jūnijā kinoteātrī "K. Suns" gaidāmo audiovizuālā projekta "Arms And Sleepers" no ASV koncertu ievadīs pašmāju jutekliskās guļamistabas popmūzikas apvienība "100 Baltas Dvēseles".
"Arms And Sleepers" koncertu Rīgā ievadīs "100 Baltas Dvēseles"

Mūziķu koncerts Rīgā būs pirmais pēc gandrīz pusgadu ilgas klusēšanas. Pa šo laiku mainītas gan dzīves, gan darbavietas, muzicēts citur un ar citiem, tāpēc savstarpējā atkalredzēšanās gaidāma jo sirsnīga. Kā allaž, "100 Baltas Dvēseles" joprojām ir amorfs muzikāls veidojums, par kura spēju pieņemt konkrētas cilvēciskas aprises var tikai nojaust. Tiesa, viens gan ir skaidrs – pat tad, ja koncertā arī izskanēs kāds no skaņdarbiem ar tautā cienītu dzjenieku vārdiem, tiesības uz tā izpidījumu uzurpēt necentīsies ne celtnieki, ne laika ziņu diktori, ne sociālie partneri.

Kā iepriekš vēstīts plašsaziņas līdzekļiem domātajos paziņojumos, doma par "simts baltām dvēselēm" pieder Mārtiņam Jansonam, kurš tās materializāciju uzsāka kopā ar kolēģi Jaunajā Rīgas teātrī – Ivaru Krastu. 2008.gada pēdējās īsteni siltās dienas "100 Baltas Dvēseles" pavadīja Valmierā, studijā "Hodila", kur ierakstīja lielāko daļu savu muzikālo ideju. Sekojošie aukstie un tumšie mēneši tika veltīti ideju atvasināšanai un konkretizēšanai. Rezultāts – divpadsmit kompozīciju veselums jeb albums "Jūtīgs un atdalīts", kuru izdeva neatkarīgā mūzikas ierakstu izdevniecība "SKYR". Albums ticis nominēts Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvai kategorijā "Gada debija" 2009.gadā. "Jūtīgs un atdalīts" itin labi uzņēmuši arī tie mūzikas cienītāji, kuriem "albums" asociējas ar ko taustāmu, ko tādu, kas joprojām ir dažus, bet tomēr latus vērts – ierobežotā tirāžā izdotais ieraksts kļuvis par retumu. Pirms gandrīz gada tika publiskots pirmais un pagaidām vienīgais video vienai no retajām dziesmām angļu mēlē – "Horse in the lake". Vaicāti par to, kas sagaidāms pēc 3.jūnija koncerta Rīgā, apvienības dalībnieki dziļdomīgi klusē...

Biļetes "Arms And Sleepers" un "100 Baltas Dvēseles" koncertu 3.jūnijā kinoteātrī "K. Suns" pieejamas visās "Biļešu Serviss" kasēs, kā arī internetā – www.bilesuserviss.lv. Tuvojoties koncertam tās kļūs dārgākas. Uz koncertu pieejams ierobežots skaits sēdvietu.

Internetā:

www.draugiem.lv/ahundredwhitesouls

Dziesmas "Horse in the lake" video:

Publicitātes foto, "100 Baltas Dvēseles"

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV