Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Trešie "Ritma svētki" notiks Cēsīs

Rebeka Gaiša – Vīksna, 13.05.2011. 15:16

Šogad "Ritma svētki" notiks Cēsīs, Cēsinieku svētku laikā 28.maijā, sākot no 12:00. Svētku organizatori, grupa "Pulsa efekts", šogad lielu uzmanību vērsīs uz jauniešu bungu un ritmu sastāviem, taču neizpaliks arī profesionālu mākslinieku spilgtie un vērienīgie priekšnesumi. Instrumentu darbnīca, bungu meistarklases - arī apmeklētājiem būs jāiesaistās. Noslēgumā gaidāma īpaša "Ritma svētku" dalībnieku performance.
Trešie "Ritma svētki" notiks Cēsīs

"Ritma svētku" iedibinātā tradīcija veiksmīgi turpinās – svētki notiks jau trešo reizi, šoreiz pašā Cēsu sirdī, Rožu laukumā. Svētku organizatori turpina īstenot "Ritma svētku" mērķi – apzināt dažādās ritma izpausmes iespējas un iepazīstināt ar tām skatītājus, tāpēc svētku laikā uz skatuves kāps gan dažādu bungu spēlētāji, gan stepa dejotājas un citi.

No saknēm līdz pat Latīņamerikai

Šogad īpaši "Ritma svētku" viesi būs perkusionisti Tiago Loei (Brazīlija) un Migels Andres Hernandez Giraldi (Čīle), kuri uzstāsies ar speciāli, tikai šiem svētkiem sagatavotu priekšnesumu Latīņamerikas ritmos un noskaņās. Pilnīgi neierastas noskaņas "Ritma svētkos" ienesīs grupa "Baraka", kuras mūzika ir seno Austrumu un mūsdienu Rietumu, etnikas, elektronikas un džeza harmoniska sintēze. Viņu priekšnesumu laikā varēsim novērtēt arī indiešu perkusiju tablas īpašo skanējumu. Āfrikas vibrācijas ar jaunu programmu uz skatuves radīs "Afropulss", bet kaislīgos sambas ritmus spēlēs "Samba de Riga". "Ritma svētku" organizatori "Pulsa efekts" uzstāsies divos dažādos ampluā - ar ķermeņa ritmikas (body percussion) priekšnesumu (fragments no izrādes "No Drums, No Problems"), kā arī ar pasaules mūzikas programmu, kas ir veidota, izmantojot plašās perkusiju pasaules iespējas. Ar īpašu lekciju- priekšnesumu "Ritma svētkos" uzstāsies viens no grupas "Auļi" līderiem – Mikus Čavarts, kura bagātīgā pieredze ritmisku kompozīciju veidošanā būs noderīga ikvienam "Ritma svētku" apmeklētājam. Par sarežģīto ritmu pareizu izdejošanu rūpēsies lieliskās stepa dejotājas "Soul Tap".

Plaši pārstāvēti jaunie mūziķi

Jauniešu sastāvu daudzums šogad ir pārsteidzis pat pašus "Ritma svētku" organizatorus. Ar īpašiem estrādes bungu komplekta priekšnesumiem "Ritma svētkos" uzstāsies Andžeja Grauda (Gain Fast) Bungu skolas audzēkņi, Rīgas Doma kora skolas sitaminstrumentu audzēkņi, Oļģerta Dreimaņa Salaspils Mūzikas un mākslas skolas sitaminstrumentu klases audzēkņi. Ar speciāli svētkiem sagatavotām programmām uzstāsies arī "Ritma svētku" idejas autora, perkusionista Dzintara Vīksnas audzēkņi no Jaunpiebalgas "Rhythmical Storm" un grupa "Radiridirī" no Vilzēniem, kuri spēlē ritmiskas kompozīcijas uz dažādiem priekšmetiem, kas nav mūzikas instrumenti.

Tirkšķis un apmācības

To, kas ir tirkšķis un daudz citas lietas, varēs noskaidrot instrumentu darbnīcā, kur apmeklētājiem jau tradicionāli būs iespēja veidot dažādus instrumentus un piedalīties konkursā par skaistāko un skanīgāko instrumentu! "Ritma svētki" piedāvās ne tikai bagātīgu skatuves programmu, bet arī iespēju pašiem izmēģināt djembe vai kādas citas bungas spēli meistarklasēs.

Svētki ikvienam

Pateicoties Cēsu novada pašvaldībai, ieeja "Trešajos Ritma svētkos", kā arī darbošanās instrumentu darbnīcā un meistarklasēs būs bez maksas. Sīkāka informācija par "Ritma svētku" norisi, programmu un dalībniekiem jau drīzumā būs pieejama svētku oficiālajā mājas lapā www.ritmasvetki.lv . Sekojot "Ritma svētkiem" sociālajā portālā Twitter, visus jaunumus varēs uzzināt visātrāk.

www.pulse-effect.lv
www.ritmasvetki.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV