Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Rīgā uzstāsies Xiu Xiu

SKYR, 19.05.2011. 13:08 | komentāri (1)

Piektdien, 5.augustā, Rīgā ar pirmo un vienīgo koncertu Baltijas valstīs uzstāsies melodramatiskās trokšņu popmūzikas mākslinieki Xiu Xiu.
Rīgā uzstāsies Xiu Xiu

Xiu Xiu ir mūziķa Džeimija Stjuarta (Jamie Stewart) lolots un tūkstošgades sākumā aizsākts projekts. Allaž mainīgajā sastāvā kodols palicis nemainīgs tāpat, kā uzticība, iespējams, klausītajam neērtākajai mūzikai, kāda sastopama. Jau kopš pirmā Xiu Xiu albuma "Knife Play" jebkuri mēģinājumi šo mūziku ievietot kādos žanru rāmjos ir izgāzušies, taču spilgti un trāpīgi Xiu Xiu daiļradi raksturo kādā intervijā izskanējusi alegorija:

"Iedomājieties pa piektā stāva logu izmestu popdziesmu, kurā, pēc kritiena izšķīdušā uz asfalta, jūs noraugāties. Xiu Xiu mūzika ir tas, ko pēc tam iespējams saslaucīt."

Pēc vairākiem kritiķu augsti vērtētiem studijā un sadarbībā ar citiem mūziķiem ierakstiem tapušiem ierakstiem Xiu Xiu ir kārtējo pārmaiņu priekšā – jau nākošā gada sākumā gaidāms jauns, pēdējā, superintravertā albuma "Dear God, I Hate Myself" sekotājs, kas ierakstīts tiks citā mūziķu sastāvā.

"Ir cilvēki, kuriem sekss un seksualitāte ir vadmotīvi, patiešām spēcīgas personīgo pārdzīvojumu sastāvdaļas, kas dziļi sakņojas viņu identitātē, politikā, kas skar viņus individuāli un grupās. Ņemot vērā, ka grupa iemieso visu minēto, nepiekrītu, ka mēs tiekam asociēti vien ar neķītru, dīvainu un sačakarētu seksu. Neķītrs, dīvains un sačakarēts sekss un ar to saistītā politika ir neatņemamas dzīves sastāvdaļas," kādā intervijā izpaudies Džeimijs Stjuarts, pirms tam atzīstot, ka Xiu Xiu pilnīgi noteikti ir dziļi personīga atzīšanās.

Informācija par koncerta Rīgā norises vietu un biļešu tirdzniecību sekos drīzumā!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV