Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Stīvija Niksa atgriežas ar jaunu albumu "In Your Dreams"

Armands Rušenieks, 20.05.2011. 10:23

Pēc 10 gadu pārtraukuma ar jaunu oriģinālmūzikas albumu "In Your Dreams" pie klausītājiem atgriezusies amerikāņu dziedātāja un grupas "Fleetwood Mac" dalībniece Stīvija Niksa (Stevie Nicks); albums tapis sadarbībā ar Deivu Stjuartu no "Eurythmics".
Stīvija Niksa atgriežas ar jaunu albumu "In Your Dreams"

Jaunais albums ierakstīts dziedātājas mājas studijā Losandželosā un tas tapis sadarbībā ar "Eurythmics" dalībnieku Deivu Stjuartu, kurš ir līdzautors 7 albuma dziesmām.

"2009.gadā, esot turnejā Austrālijā ar "Fleetwood Mac", uzrakstīju filmas "Krēsla" iedvesmotu dziesmu "Moonlight - A Vampire's Dream". Bijām fantastisks piecu cilvēku kodols – es, Deivs Stjuarts, mans ilggadējais sadarbības partneris, ģitārists Vedijs Vahtels (Waddy Wachtel) un fona vokālistes Šarona Selani (Sharon Celani) un Lorija Niksa (Lori Nicks) un sapratu, ka ir īstais laiks sākt darbu pie jauna albuma," stāsta Niksa.

"Deivs man sarūpēja ļoti pateicīgus darba apstākļus, kuros varēju pilnībā ļauties radošajai brīvībai. Tam, kā skan gala rezultāts, liela nozīme ir faktam, ka albums tapis manā mājas studijā. Process līdzinājās tam, kā tapa mani pirmie albumi ar "Fleetwood Mac", piemēram, "Rumours"," stāsta dziedātāja.

Pie albuma tapšanas strādājuši arī Glens Balards (Glen Ballard), Maiks Kembels (Mike Campbell) no "Tom Petty & Heartbreakers", ar ko kopā sarakstītas divas dziesmas, Maiks Rovs (Mike Rowe), Stīvs Ferone (Steve Ferrone), kā arī Stīvijas grupas biedrs Miks Flītvuds (Mick Fleetwood), kurš dažviet albumā dzirdams pie bungām.

Albuma pirmo singlu "Secret Love" Stīvija Niksa sākotnēji sarakstīja 1976.gadā, atrodoties koncertturnejā ar "Fleetwood Mac", kas tolaik iesildīja mūziķi Pīteru Framptonu. "Vienmēr esmu zinājusi, ka kādu dienu ierakstīšu šo dziesmu. Tā stāsta par aizliegtām attiecībām, bet ne par mani un Pīteru," smejas Stīvija. Dziesmas videoklipu Deivs Stjuarts filmējis Stīvijas mājā un klipā redzama dziedātājas krustmeita, tērpusies viņas 1976.gada kleitā.

Žurnāls "Rolling Stone" par albumu "In Your Dreams" raksta: "Tas nav tikai Stīvijas Niksas atgriešanās albums pēc 10 gadu pārtraukuma, tās ir viņas labākās dziesmas kopš astoņdesmitajiem."

Dziesmas "Secret Love" videoklips:

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV