Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

RLB aicina jauniešus piedalīties radošo darbu konkursā

Zinta Gugane, 24.05.2011. 16:41

Rīgas Latviešu biedrība (RLB) aicina jauniešus piedalīties radošo darbu konkursā „Es patiesību meklēju, kā pratu...", kas veltīts rakstniecei Annai Brigaderei, kurai šā gada 1. oktobrī apritēs 150 gadu. Konkurss veicinās jauniešu dziļāku interesi un izpratni par rakstnieces Annas Brigaderes dzīvi un daiļradi un attīstīs skolēnu radošās iemaņas un pētnieka garu.

Konkursā aicināti piedalīties jaunieši vecumā no 11 līdz 19 gadiem. Konkursa dalībniekam jāiesniedz radošais darbs par tēmu „Es patiesību meklēju, kā pratu... – Anna Brigadere". Tas var būt pētījums par Annas Brigaderes daiļrades, biogrāfijas vai ideju pasaules aspektiem, domraksts, literārs darbs (īsais stāsts, pasaka, eseja, vēstule, luga, dzeja). Darbā jāatklāj autora personiskā attieksme pret rakstnieci Annu Brigaderi, viņas daiļradi, viņas ideju pasauli saistībā ar mūsdienu dzīves un mākslas procesiem. Gan tēmas, gan formas izvēle ir brīva. Darbu iesniegšanas termiņš – 2011. gada 20. septembris. Darbs jāiesniedz Rīgas Latviešu biedrībā Merķeļa ielā 13, Rīgā , LV-1050 ar atzīmi radošo darbu konkursam „Es patiesību meklēju, kā pratu...".

Ar konkursa precīziem noteikumiem un aprakstu plašāk var iepazīties RLB mākjas lapā www.rlb.lv.

Konkursa darbus vērtēs RLB izveidotā žūrijas komisija 5 cilvēku sastāvā: filoloģe, RLB krājumu glabātāja Gaida Jablovska, LU HZF doktorante, Raiņa un Aspazijas muzeja vadītāja Sigita Kušnere, LU HZF doktorants, Latvijas Literatūras centra direktors Jānis Oga, režisore, Ogres novada Kultūras centra kultūras projektu vadītāja Daina Raituma, LU HZF doktorante, skolotāja Viktorija Zeļavska. Žūrijas komisija vērtēs autoru radošo pieeju darbam, personisko attieksmi, zināšanas literatūrā, valodas līdzekļu bagātību un to mērķtiecīgu lietojumu, kā arī izmantoto avotu (arī interneta vietņu) un citējumu norāžu korektumu. Konkursam iesūtītie darbi tiks vērtēti divās vecuma grupās – no 11 līdz 14 gadiem un no 15 līdz 19 gadiem. Konkursā katrai vecuma grupai paredzētas trīs galvenās balvas: 1.vietai – Ls 50,-; 2.vietai – Ls 30,-; 3.vietai – Ls 20,- (pēc nodokļu nomaksas). Paredzētas arī piemiņas un pārsteiguma balvas. Visi dalībnieki saņems ielūgumus apmeklēt RLB rīkotās kultūras programmas „Gaismu sauca" pasākumus.

Labāko konkursa darbu autori tiks aicināti piedalīties jauniešu zinātniskajā konferencē „Es patiesību meklēju, kā pratu...", kurā referātus lasīs arī Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes doktorantes − Viktorija Zeļavska un Sigita Kušnere, RLB biedrības Mūzikas komisijas priekšsēdētājs, muzikologs Arvīds Bomiks.

Konkursa žūrijas pārstāve Gaida Jablovska: "Rīgas Latviešu biedrība kopš 2000. gada rudens veido kultūras programmu „Gaismu sauca", ik gadu veltot to kādai izcilai aizgājušo laiku personībai, kura atstājusi paliekošas vērtības mūsu kultūrā un latviskās dzīvesziņas veicināšanā. Šogad radošo darbu konkurss jauniešiem veltīts rakstniecei Annai Brigaderei. A. Brigaderes daiļrade pieder pie latviešu literatūras izcilākajām virsotnēm. Viņa spējusi spilgti atklāt cilvēka rakstura veidošanās procesu, latvisko satvaru un garīgo pamatu. Aspazija par rakstnieces veikumu savulaik teikusi: "Anna Brigadere mums devusi zvaigznes un veidojusi mūsu dvēseles uz augstāku ētisku spēku, kas ir pašas tautas dzīvības spēks."

Vasaras brīvlaiks tūdaļ sāksies, taču aicinām jauniešus vasarā iepazīties ar Annas Brigaderes darbiem, lasīt, meklēt un atrast sev svarīgo, un atziņas, kas rodas, sūtīt mums!"

Konkursa rezultātus svinīgi paziņos RLB kultūras programmas „Gaismu sauca" 2011 noslēguma pasākumā 2011. gada 15. oktobrī.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV