Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Aizmirsuši kefīru! Jeb Double Faced Eels Sapņu fabrikā!

Māra Upmane, 10.05.2007. 09:40 | komentāri (14)

Tad nu ilgi gaidīts un sagaidīts! 8.maijs – Double Faced Eels jaunā albuma prezentācijas koncerts Sapņu fabrikā!
Aizmirsuši kefīru! Jeb Double Faced Eels Sapņu fabrikā!

Galerijas:

Pārsteigumu netrūka: sākot jau ar pašu koncerta sākumu! Uz skatuves, kopā ar DFE kāpa Artis Dvarionas ( R.A.P. solists), māsas Skarules – MTV seja Žanete un viņas māsa Sabīne dziesmā „Bez puišiem nevar tik un tā”. Tāpat šeit varēja satikt Olgu Rajecku ar „16”, karsējmeitenes, kas uzkurina (tikai nevar saprast - ko vairāk - skatītājus vai pašus grupas puišus!) ar savām ekspresīvajām matu purināšanām un īsajām kleitām. Tāpat koncertā uz skatuves kāpa milzīgais plīša zaķis, kurš Latvijas mūzikas vidē jau pagrozījies kā Goran Gora videoklipa zaķītis. Ak, jā – puiši dejoja pašu iestudētu deju, nomainīja tērpus, dancāja pa bāra leti, jautājot bārmenim kāpēc šeit nevar iegādāties kefīru!

Arī asprātīgs un, protams, neķītrs un nedaudz melns humors, kā jau parasti DFE koncertos, neiztrūka. Taču šoreiz tas pat nešķita tik skarbs kā citkārt - esam jau pieraduši pie viņu manierīguma!

Kaut gan – nevar zināt, cik tas ir labi, jo pēc uzaicinājuma kādai drosmīgai meitenei uzkāpt uz skatuves, diezgan ilgi neviena nevarēja atrasties – varbūt tāpēc, ka visi jau rēķinās ar to, kādā manierē varētu būt ieturēti Markas joki!

Publikas uzkurināšanas ziņā Marka mums varonis. Viņam ātri un veiksmīgi izdodas savaņģot publiku uz sadziedāšanos. Un viņa sīkās atdziedāmās frāzes vienmēr ir bijušas smīdinoši ekspresīvas! Vēl saldējums Markam par Čikija brutālo pieteikšanu: „Ziniet, kāda ir atšķirība starp bateriju un Čikiju? Baterijai ir arī plusi!”

Visu cieņu gribu paust buņģierim Paulam par viņa „Salda dzīve ievārījumā”. Pēc visu laiku gandrīz neatslābstošās un jau mazliet nogurdinošās „kačkas”, šī bija burvīga atslodze ausīm (man personīgi koncerta favorītdziesma). Patīkams pārsteigums par Paula vokālu un ģitārspēli! (Arī izskats uz 10! ).

Jāatzīst - visi individuālie uznācieni bija aplausu vērti. Katrs no tiem atsvaidzināja šo pasākumu. Arī Reinis „mājās uz gultas samācījies varenas lietas” ar savu ģitāru. Viņā uz skatuves ir tas burvīgais savienojums, kad „Glābējzvana” naivais Skrīdžs iegūst power caur ģitāras stīgām! Šai koncertā viņš smuki virpuļoja pa skatuvi ar plaši izplestām rokām, kā princeses mazo meiteņu multfilmās priecājoties par pils zāles plašumu!
Koncerta noslēgumā –grupas „Ploška” dziesma „Mīlestība” (dzimusi, sadarbojoties bundziniekam Mārtiņam Miļevskim un Čikijam). Un kad Čikijs dzied: „Tu esi mana mīlestība!” pieņemu, ka vismaz trešdaļa zālē esošo meiteņu vēlētos, lai viņš tā uzdziedātu īpaši viņām zem loga.(Tiesa tas iespējams tikai ar lielu devu Tuļika! – šeit, lai saprastu jāklausās albumu!)

Starp citu, noteikti jāpiemin arī iesildītāji. Jeb precīzāk - savdabīgais iesildītāju kokteilis. „Backyard” ar savu bērnudārzu (klausoties viņus tiešām sajūties jau vecs). Pūtēju kamerorķestris „no Ziemeļ-Latvijas”, kuri bija ļoti pareizi sapratuši, kur nonākuši un kā ar auditoriju jārunā: „Nākamo Baha skaņdarbu noteikti zināsiet: tā ir vecā Nokia mobilā telefona tradicionālā melodija!” Un mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļejskis, kas bija iejuties DJ lomā - viņam visnotaļ simpātiska mūzikas izvēle!

Un tomēr – neskatoties uz to, ka skatītāji it kā atsaucīgi dziedāja līdzi un ik pa brīdim izstieptajās rokās vienā pēc otras varēja manīt, kā jaunieši ar telefoniem, fotoaparātiņiem mēģina nofilmēt sev kādu koncerta fragmentu atmiņai. Ar uzmanības noturēšanu grupai koncerta laikā tomēr nepavisam nenācās viegli. Varbūt vainojama skaņa, kas brīžiem rādījās mazliet „nepieradināta”, varbūt koncerts bija mazliet par garu, varbūt vainojams tas, ka starp dzērieniem nebija dabūjams kefīrs, kas tik ļoti garšo grupai (un attiecīgi vajadzētu būt, ka arī grupas faniem!). Kefīru gan tā arī neviens neatrada arī afterparty, kas vēlāk norisinājās Hedonijā.

Tomēr atgriežoties pie pašiem vaininiekiem - Double Faced Eels puišiem varētu būt moto – ja ne mēs, tad kas vēl tā atļausies – un tāpēc viņi ir tieši tur, kur viņiem jābūt – savā laikā, savā vietā, ar savu attieksmi, jo tā kā viņi - šobrīd noteikti nevarētu neviens cits – mazliet perversi, bet reizē dikti smalki, mazliet duraki ( jeb kā Marka uz skatuves graciozi pieteica –kretīni), bet ar glanci! Tā teikt - šarmantie huligāni! Un galvenais – viņiem vienmēr būs ko teikt - uz mutes neviens no viņiem nav kritis!


Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV