Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Izdots Rīgas Gospelkora DVD „Silver & Gold"

Guntars Račs, 26.05.2011. 13:37

Izdots Rīgas Gospelkora koncertieraksta DVD, kurā iekļauti pasaulē plaši pazīstami gospeļu evergrīni un šī žanra klasika.
Izdots Rīgas Gospelkora DVD „Silver & Gold"

Rīgas Gospelkoris, kurš aktīvi darbojas jau kopš 2003.gada un izpilda „black gospel" – mūsdienīgu afroamerikāņu baznīcas mūziku, kurā saknes meklējamas gandrīz visiem mūsdienu mūzikas žanriem – blūzam, džezam, soulam, r&b, rokam... Šis žanrs attīstās un mainās, ietverot visdažādākos mūzikas stilus, tādā veidā saglabājot savu vietu pasaules mūzikā.

Kora DVD ierakstu producējusi kora vadītāja Raili Orrava un. skaņas apstrādi veicis Edijs Gņedovskis studijā G.E.M. Video pēcapstrādi veidojusi Inga Skuja. DVD dizainu veidojis Guntars Ošenieks un bukletā izmantotas Karlīnas Vītoliņas fotogrāfijas. Koncerta ierakstā bez kora piedalās arī instrumentālais sastāvs, kurā muzicē Pāvels Murašovs (taustiņi un programmēšana), Dmitrijs Karpovs (ērģeles), Oskars Sproģis (bass), Antons Gella (bungas) un bērnu vokālais ansamblis.

DVD koncertierakstā iekļautas sekojošas dziesmas: Pearls, Amazing Grace,Come Holy Spirit, Falling in love with Jesus, For Your Glory, Oh'happy day, When you believe, More abundantly, Do Re Mi, Silver & Gold, Stranger, Surely, We are family, You've been a Friend.

Kora pirmsākumi meklējami 2000.gadā, kad pēc studijām Anglijā, Railī Orrava sastapās ar sešām meitenēm no Rīgas 6.vidusskolas, kas vēlējās dziedāt un apgūt gospel mūzikas žanru. Jau pēc pāris mēnešiem tika sagatavota pirmā koncertprogramma. Vokālās grupas nosaukums bija Genesis Voices.

2003.gadā grupa Rīgas Lutera baznīcas jauniešu aizbrauca uz starptautisku gospel mūzikas festivālu Vācijā. No tā atgriežoties, arī viņos bija pamodusies vēlme turpināt izpildīt šo mūziku, un vispirms jaunieši vēlējās noorganizēt koncertu. Kā soliste tika pieaicināta Railī Orrava, jo tolaik mūziķe bija jau pazīstama kā gospel/jazz grupas Genesis Voices vadītāja un soliste. Ar šo koncertu tika likts pamats Rīgas Gospelkorim, kuram pievienojās grupa Genesis Voices un kura vadību uzņēmās Railī Orrava.

2005.gadā kā dziedātājs korim pievienojās Jānis Maslovskis, kurš jau 2 gadus vēlāk kļuva par kora diriģentu.

Nu, jau devīto gadu koris aktīvi koncertē Latvijā un ārpus tās, apmeklē gospel mūzikas festivālus pasaulē, rīko kopīgus projektus ar gospel mūzikas zvaigznēm no ASV un pašmāju mūziķiem. Plašāku atpazīstamību Rīgas Gospelkoris ieguva, organizējot gospel mūzikas festivālu „Sing Gospel Latvia" 2007. un 2008. gadā, kurā kā galvenie viesi uzstājās afroamerikāņu mūziķi no gospel mūzikas Mekas – Čikāgas – Terry Moore, Walter Owens un Malcolm Williams.

2011.gadā ar kori kopā uzstājas multi instrumentālists no gospel mūzikas Mekas – Čikāgas, ASV – Terijs Mūrs (Terry Moore). Terijs ir ne tikai izcils pianists, bet darbojas arī kā muzikālais direktors, aranžētājs un producents. Viņš sadarbojies ar tādiem pasaules līmeņa mūziķiem kā Yolanda Adams, Kurt Carr, Mary Mary, Smokey Norful, Stevie Wonder, Bobby Jones un citiem. Terijs ir uzaicinājis kori turnejā pa ASV, kas notiks šī gada vasarā.

DVD iespējams pasūtīt www.micrec.lv

Koris kopā ar Terry Moore

http://youtu.be/Cnr5uEAyTr0

Kopā ar Malcolm Williams

http://youtu.be/lgrXgT5DHO0

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV