Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Latvijas Radio kora uzstāšanās izvirzīta balvai „Gada koncerts" Nīderlandē

Elīna Karaseva, 26.05.2011. 14:47

Latvijas Radio koris ar prieku ziņo, ka programma, ar kuru koris uzstājās 2010. gadā Nīderlandē, ir izvirzīta Nīderlandes Teātru un koncertzāļu asociācijas balvai „Gada koncerts". Šajā nominācijā nosaukti vēl pieci pretendenti, no kuriem viens ir Latvijā dzimušais diriģents Mariss Jansons.
Latvijas Radio kora uzstāšanās izvirzīta balvai „Gada koncerts" Nīderlandē

Žūrija Radio kora programmu raksturo šādi: „Laikmetīgās mūzikas koncertprogramma, kurā skan Ērika Ešenvalda, Džeimsa Makmilana, Lukas Frančeskoni un Kaijas Sāriaho mūzika, ir apliecinājums tam, kāpēc Latvijas Radio korim ir nemitīgi pieaugošs cienītāju pulks pasaulē. Starptautiski augsti novērtētais koris, kuru vada Sigvards Kļava un Kaspars Putniņš, un kuru pazīstam pēc tā apbrīnojamās skaņas tīrības, precizitātes un spēka, ir nojaucis robežas un piešķīris jaunu dimensiju priekšstatam par kora skanējumu."

Balvai nominēti vēl pieci koncerti, kurus veidojuši tādi starptautiski pazīstami mūziķi kā diriģents Mariss Jansons, diriģents Ivāns Fišers, angļu tenors Marks Padmors kopā ar izcilo senās mūzikas interpretu Kristianu Bezeidenhautu, RIAS kamerkoris no Berlīnes, mūziķu grupa Asko Schönberg kopā ar ansambli VocaalLab un Latvijas Radio koris.

Nīderlandes Teātru un koncertzāļu asociācija ir 158 organizāciju apvienība, kuras ietvaros gada laikā notiek ap 39 000 pasākumu, piesaistot 13,2 miljonus apmeklētāju. Katru gadu asociācija nosauc iespaidīgākos koncertus uz Nīderlandes skatuvēm un De Ovatie uzvarētājs tiek paziņots 17. oktobrī Nīderlandes mūzikas centra rīkotā apbalvošanas ceremonijā.

Balvas žūrijā strādā Amsterdamas Concertgebouw koncertzāles direktors Simons Reininks, laikmetīgās mūzikas koncertzāles Muziekgebouw aan het IJ mākslinieciskais vadītājs Tino Haenens, Karaliskā Concertgebouw orķestra direktors Jans Ress, mūzikas žurnālists Bela Lutmers, Roterdamas filharmoniskā orķestra mākslinieciskais vadītājs Henks Svinnens, Eindhovenas mūzikas centra mākslinieciskais vadītājs Franks Vēnstra un Roterdamas koncertzāles De Doelen direktors Gabriels Ostvogels.

Vairāk informācijas par De Ovatie balvu šeit:

http://www.vscd.nl/informatie/58/De_Ovatie_VSCD_Klassieke_Muziekprijs/

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV