Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Šovakar Rīgā uzstāsies Dominiks Millers

Inese Mihasjonoka, 30.05.2011. 09:42

Šodien plkst. 19:00 Lielajā ģildē koncertēs ģitārists un komponists Dominiks Millers.
Šovakar Rīgā uzstāsies Dominiks Millers

Dominiks Millers ir visvairāk pazīstams saistībā ar savu jau 20 gadus ilgo sadarbību ar Stingu. Kopš 1991. gadā iznākušā „The Soul Cages" Millers ir piedalījies visos Stinga albumos; viņš kopā ar Stingu ir muzicējis vairāk nekā tūkstoš koncertos un ir piedalījies panākumiem bagāto skaņdarbu „Shape Of My Heart" un „Lullaby for an Anxious Child" sacerēšanā.

Savā solokarjerā Dominiks palīgā aicina tikai izcilus mūziķus, un Rīgā ar viņu kopā spēlēs Mike Lindup, Nicolas Fiszman un Rhani Krija. Apmēram 2 h ilgajā koncertā būs iespēja līdzās "Shape Of My Heart" un citiem hitiem dzirdēt jaunus, unikālus skaņdarbus no Dominika topošā albuma, pie kura viņš šogad strādā kopā ar savu pavadošo grupu, kas kārtējo reizi sola mūs pārsteigt, jo viņa albumi nekad neatkārtojas. Katrs ir pilnīgi savādāks. Nemainīga paliek tikai viņa nepārspējamā meistarība, spēlējot uz klasiskās vai akustiskās vai elektriskās ģitāras, komponējot vai aranžējot.

Millers ir dzimis Buenosairesā, viņa tēvs ir amerikānis un māte – īriete. Ģitāras spēli apguvis prestižajā Bērklijas koledžā Bostonā, kā arī Gildholas mūzikas skolā Londonā. Millers ir laidis klajā vairākus solo albumus („First Touch", „Second Nature", „Third World", „Fourth Wall", „Shapes", „November"), un kopš astoņdesmito gadu beigām viņš ir kļuvis par pieprasītu viesmūziķi. Millera sadarbības projektu saraksts ir gluži bezgalīgs, tostarp sadarbība ar Polu Jangu, Braienu Adamsu, Lučāno Pavaroti, Pīteru Geibrielu, Petu Meteniju, Tinu Tērneri („Wildest Dreams"), The Pretenders, Boyzone, The Chieftains („Long Black Veil"), Ediju Rīderu („Mirmama"), Manu Dibango („Wakafrika"), The Backstreet Boys.

Millera sadarbības projektu saraksts ir gluži bezgalīgs, taču ar galveno partneri Stingu viņš vienojies, ka vismaz divus mēnešus gadā Dominiks veltī savai solokarjerai.

Biļetes nopērkamas Bilešu servisa kasēs, cena no 11 latiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV