Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Izdots operas „Nāra" DVD ar Kristīno Opolais titullomā

Liene Jakovļeva, 01.06.2011. 11:38

Vācijā mūzikas izdevniecība Unitel Classica laidusi klajā Antonīna Dvoržāka operas „Nāra" iestudējuma DVD, kas ierakstīts Bavārijas Valsts operā Minhenē ar Kristīni Opolais titullomā.
Izdots operas „Nāra" DVD ar Kristīno Opolais titullomā

Šajā čehu klasiķa operas iestudējumā Kristīnes Opolais skatuves partneri ir vācu tenors Klauss Florians Fogts Prinča lomā un Latvijā labi pazīstamā bulgāru dziedātāja Nadja Krasteva kā Kņaze. Iestudējuma muzikālā vadība ir čehu diriģenta Tomāša Hanuša pārziņā, bet režisors ir Martins Kušejs. Šobrīd, kad Kristīne Opolais atkal dzied Nāru Minhenes operā, DVD jau ir pārdošanā izrāžu laikā, bet tā galvenā prezentācija notika vakar Minhenes lielākajā mūzikas ierakstu veikalā.

Maijā ar lieliem panākumiem Kristīne Opolais kopā ar Rietumvācijas (Ķelnes) radio simfonisko orķestri piedalījās Džakomo Pučīni operas „Māsa Andželika" koncertuzvedumos Ķelnē un Dortmundē, no kritikas izpelnoties spožas uzslavas kā „vakara sensācija" un „triumfs". Kritiķi raksta, ka Kristīne, kas apveltīta ar „ļoti lokanu un krāsainu balsi", Māsas Andželikas lomu izpildījusi ar „nedzirdētu emocionālu spēku un skatuvisko meistarību", aizkustinot publiku līdz asarām.

Bavārijas Valsts operā Nāru Kristīne Opolais dziedās arī Minhenes operas festivāla ietvaros 15. un 18. jūlijā, bet 20. jūlijā piedalīsies Rēgensburgas vasaras festivāla galā koncertā. Iepriekšējos gados šajā festivālā uzstājušās pasaules zvaigznes, kuru vidū ir Hosē Kura, Hosē Karerass, Marčello Alvaress, Ramonas Vargas, Rolando Viljasons, Jonas Kaufmans un Elīna Garanča. Šovasar festivālā dziedāt duetus un solo aicināti soprāns Kristīne Opolais un lieliskais tenors Jozefs Kalleja.

Savukārt Rīgā Kristīni Opolais varēs dzirdēt 17. jūnijā Tatjanas lomā Pētera Čaikovska operas „Jevgeņijs Oņegins" iestudējumā Latvijas Nacionālajā operā.

Publicitātes foto, Kristīno Opolais

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV