Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

The Hobos un Auļi – Jāņu nakts sarīkojumos Ropažu novadā

Mārtiņš Zviedris, 06.06.2011. 14:54

Sākusies biļešu tirdzniecība uz festivālu Alternatīvie Jāņi Ropažu estrādē. Stilistiski daudzkrāsainu papildinājumu saņēmusi sarīkojuma mūzikas programma. Izbaudīt tradicionālo Jāņu svinēšanu līgotāji aicināti Sapņu līcī Zaķumuižā.
The Hobos un Auļi – Jāņu nakts sarīkojumos Ropažu novadā

Alternatīvo Jāņu koncerta dalībnieku pulku papildinājuši smagā darkpop apvienība Apēdājs, brāzmainā blūzpanka spēlmaņi Adamsu famīlija un jauns kolektīvs Baltic Beach Band, kura savdabīgo skanējumu nosaka tas, ka grupā apvienojušies mūziķi ar ļoti atšķirīgām interesēm: no fanka līdz pankam, no R'n'B līdz britu astoņdesmito gadu popmūzikai.

Uz festivāla skatuves naktī no 23. uz 24. jūniju gaidāmi arī The Hobos, vietējie labāko krievu roka tradīciju turpinātāji ППШ, grupas U-13, БВЖ, Konservētie stringi, V.I.P.P. Basbočka un Osiris Drinks Whiskey, kas gādās par pankroka jēdziena dažādiem traktējumiem. Tāpat kā pagājujšogad – koncerts 24. jūnijā noslēgsies ar paģiru blūza un folka programmu. Tūlīt pēc rīta rosmes pulksten 12 par to parūpēsies pērno Alternatīvo Jāņu viesis Ints Beķers no blūza grupas D-11, dziesminieks Aleksis Uss, Vecrīgas bardu mūzikas cienītāju vidū pazīstams ar Morisona vārdu, un Kalēju ielas kafejnīcas Leningrad somu draugs Foto Jervinens, kas kopā ar grupu Foto muzicēja arī Ļeņingradas pirmajā dzimšanas dienā.

Pulksten 1.30 – pusstundu pirms The Hobos kāpšanas uz skatuves – visi aicināti paieties dažus desmitus metru no estrādes teritorijas, lai vērotu pliko skrējienu uz Lielās Juglas tilta vai piedalītos norisē, kuras skatītāji un dalībnieki bija prāvs pulks no vairākiem simtiem pērno Alternatīvo Jāņu dalībnieku un apmeklētāju.

Kā ziņots iepriekš, svētku viesi ierasties un iekārtoties telšu pilsētiņā blakus estrādei gleznainajā Lielās Juglas krastā aicināti jau labu laiku pirms un – atkarībā no brīvā laika – uzkavēties pēc festivāla, jo ēdienu un dzērienu tirgotava Alternatīvo Jāņu norises vietā darbu plāno sākt jau ap sešiem 22. jūnija vakarā un darboties līdz pat 25. jūnija pievakarei.

Biļetes uz festivālu var iegādāties bezrindas.lv mājaslapā internetā. Iepriekšpārdošanā ieeja sarīkojumā maksā divus latus. Festivāla laikā pie ieejas biļete maksās trīs latus.

Alternatīvos Jāņus rīko Vecrīgas kafejnīca Leningrad sadarbībā ar Ropažu novada Kultūras un izglītības centru.

Informācija par festivālu atrodama mājaslapā www.leningrad.lv/notikumi/alternativie_jani.

Ropažu Kultūras un izglītības centra organizētajā sarīkojumā Sapņu līcī Zaķumuižā Līgovakarā no pulksten 21 Jāņu tēvs un Jāņu māte līgotājus gaidīs Sapņu līcī, cienās ar alu un sieru, no pulksten 21.30 skaistākās Jāņu dziesmas izdziedāt aicinās Ligita Šreibere un folkloras kopa Oglīte, dejas izdejot – kolektīvi Cielava, Garauši, Zaķubērni un Annele.

Ap pusnakti acis priecēs uguns aizdedzināšana un ausis – ugunīgs bungu un dūdu grupas Auļi sveiciens. Līdz pat rīta gaismai svinētāji varēs līksmot kopā ar Igauņu ģimeni no Gaigalavas.

Ieejas maksa Ropažu pašvaldības organizētājās Jāņu svinībās nav paredzēta. Rīkotāji aicina uz svētkiem ierasties kopā ar kaimiņiem, radiem un draugiem un vecvecākiem, ērtākai sēdēšanai līdzi paņemt segu, nokrišņu gadījumam – lietusmēteli un lietussargu. Un, protams, trejdeviņas jāņuzāles un ziedu vainagus. Līdzpaņemtā nauda noderēs, lai baudītu cienastu krogā Valdenrode.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV