Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

LSO mūziķi iepazīstas ar koncertzāles „Lielais dzintars" projekta virzības gaitu

Iveta Vēvere, 07.06.2011. 09:06

Piektdien, 3.jūnijā, pēc Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) lūguma Liepājas domes pārstāvji prezentēja LSO mūziķiem koncertzāles tehnisko projektu un maketu, kā arī saskaņoja viedokļus par projekta virzību.
LSO mūziķi iepazīstas ar koncertzāles „Lielais dzintars" projekta virzības gaitu

Pēc presē izskanējušajām pretrunīgajām ziņām par Liepājas koncertzāles projekta attīstību LSO lūdza Liepājas domi kliedēt orķestra mūziķu šaubas par to, vai orķestris tiks pie jaunām darba un koncertēšanas telpām. Atsaucoties uz šo lūgumu Liepājas domes pārstāvji – domes priekšsēdētāja vietniece, projekta „Daudzfunkcionālais centrs „Lielais dzintars"" uzraudzības padomes priekšsēdētāja Silva Golde un domes izpilddirektors, projekta vadītājs Didzis Jēriņš ielūdza LSO pārstāvjus uz tikšanos Domē, kur mūziķiem prezentēja jaunās koncertzāles tehnisko projektu un maketu.

Domes pārstāvji stāstīja par projekta attīstības gaitu, uzklausīja mūziķus un atbildēja uz viņu uzdotajiem jautājumiem, kā arī solīja mūziķu ierosinājumus nodot tālāk koncertzāles arhitektam Folkeram Gīnkem.

Tehniskais projekts ir jau gandrīz gatavs. Tagad jo īpaši svarīgi ir visiem pielikt pūles, lai novērstu vēl pēdējos tehniskā projekta trūkumus.

Orķestra oboju grupas koncertmeistars Mārtiņš Zālīte bija patīkami pārsteigts, ka orķestra telpas ir plānotas vēl plašākas, nekā viņš sākotnēji bija domājis. M.Zālīte teic: 'Ir dažas neskaidras lietas, uz ko arī norādījām. Katrā ziņā šī bija ļoti vērtīga tikšanās."

Orķestra koncertmeistare Ilze Zariņa bija gandarīta, ka projekts virzās uz priekšu. „Kas ir ļoti būtiski, koncertzāle pilnīgi noteikti ne brīdi nestāvēs tukša – tajā bez orķestra darba telpām un koncertzālēm būs arī mūzikas vidusskola, kas ir vitāli svarīgi LSO un mūzikas vidusskolas sadarbībai. Būs konferenču telpas, izstāžu zāles, kafejnīcas – koncertzāle būs pat ļoti sabiedrības apdzīvota."

LSO šaubas pēc medijos izskanējušās ziņas par to, ka koncertzāles tehniskais projekts ir nederīgs, ir izgaisinātas. LSO ir ļoti gandarīts par to, cik enerģiski šis projekts tiek virzīts un ļoti cer, ka tas tiks realizēts iecerētajos termiņos.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV