Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Otrie Blūza svētki Siguldā

Normunds Kalniņš, 08.06.2011. 14:28

Jau otro gadu Latvijai ir savs blūza lielpasākums tā vispārpieņemtajā izpratnē – zem klajas debess ar lielu skatuvi, ar brīvdabai neiztrūkstošiem atspirdzinošiem dzērieniem un, protams, blūzu pāri visam. 23. jūlijā visas dienas garumā līdz pat pusnaktij Siguldas pilsdrupu estrādē atkal skanēs blūzs.
Otrie Blūza svētki Siguldā

Plkst. 14.00 uz skatuves kāps Pirmā Nacionālā blūza izpildītāju konkursa finālisti, lai noskaidrotu, kurš pārstāvēs Latviju Eiropas galvenajā blūza notikumā – European Blues Challenge 2012.

Plkst. 16.00 sāksies festivāla koncerti. Patlaban savu dalību ir apstiprinājuši gandrīz visi Latvijas labākie blūzmeņi: Ainars Pūpols & pBlues, Bite's Blues Band, D11 Blues Band, Fortress, Hot Dogs & Jānis Vanadziņš, Mitrokhin's Master Band, Louie Fontaine & Starlight Searchers, The Blues Gang un The Twins Peek (saraksts tiks papildināts). Ar īpašu programmu paplašinātā sastāvā uzstāsies Mirta & Hot Acoustics + Electrics. Šis var izrādīties vienīgais kolektīva koncerts Latvijā šogad, jo Mirta jau labu laiciņu ir Lielbritānijā un tomēr ir izbrīvējusi laiku, lai ierastos uz Blūza svētkiem.

Pasākuma noslēgumā uz skatuves kāps īpašā viešņa Peaches Staten no Čikāgas. Papildus izcilam blūza vokālam, skatītāji varēs apbrīnot viņas spēli uz Amerikā iecienīta blūzmeņu instrumenta – veļas dēļa.

Papildus koncertiem būs apskatāma blūza fotogrāfiju izstāde no kolekcijas „EPSON Roots and Fruits", darbosies „Tour du Monde" blūza un džeza mūzikas ierakstu veikals, festivāla suvenīru bode un vinilplašu tirgotava, kā arī kafejnīcas un bāri. Savukārt EPSON Blūza kinozālē tiks demonstrēta Robert Johnson 100 gadu jubilejai veltīta filmu programma.

Turpinot Pirmajos Blūza svētkos ieviesto tradīciju, plkst. 01.30 uz Rīgu dosies muzikālais Blūza vilciens.

Pasākumā drīkstēs fotografēt un filmēt nekomerciālām vajadzībām un netraucējot apkārtējiem. Profesionāļus lūdzam savlaicīgi sazināties ar pasākuma rīkotājiem.

Biļetes iepriekšpārdošanā maksā 6,99 Ls. Koncerta dienā tās būs dārgākas - 10,00 Ls. Bērniem līdz 10 gadu vecumam ieeja bez maksas. Biļetes var nopirkt www.bilesuserviss.lv un Biļešu servisa tirdzniecības punktos visā Latvijā. Apmeklētājiem ar īpašām vajadzībām rezervētas sēdvietas un transporta stāvvietas; atviegloti biļešu iegādes nosacījumi.

Otros Blūza svētkus Siguldā rīko Latvijas Blūza atbalsta biedrība sadarbībā ar Siguldas novada domi.

Informācija pasākuma interneta vietnēs:
www.bluesfest.lv
www.myspace.com/siguldabluesfestival
www.youtube.com/latblues
www.twitter.com/siguldablues

Publicitātes foto, Peaches Staten

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV