Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Grupa „R.A.P." apvienojas ekskluzīvam koncertam festivālā „Summer Sound Liepāja 2011"

Kristofers Knesis, 13.06.2011. 10:09

Pēc festivāla „Summer Sound Liepāja 2011" rīkotāju iniciatīvas, vienam ekskluzīvam koncertam piekrituši atkalapvienoties četri grupas „R.A.P." oriģinālsastāva dalībnieki, lai sniegtu koncertu sestdien, 23. jūlijā, Liepājas pludmalē. Tā būs pirmā reize kopš 2007. gada februāra, kad Artis Dvarionas, Artis Rozītis, Gatis Lagzdenieks un Aleksandrs Štro uzstāsies kopā.
Grupa „R.A.P." apvienojas ekskluzīvam koncertam festivālā „Summer Sound Liepāja 2011"

„Tas, ka visi četri atkal esam gatavi kāpt uz vienas skatuves, ir mazliet neticami un patīkami satraucoši. Domāju, ka tā būs ļoti emocionāla uzstāšanās", gaidāmā koncerta sajūtas apraksta grupas vokālists Artis Dvarionas.

Zīmīgi, ka „Summer Sound Liepāja 2011" uzstāsies arī grupa „Guano Apes", kuru 2000. gada Rīgas koncerta īpašie viesi bija tieši grupa „R.A.P.". „Tā bija mūsu pirmā lielā iespēja atrādīties plašākai publikai, kas bija kā nozīmīgs tramplīns grupas tālākā attīstībā", 2000. gada koncertu atceras Artis Dvarionas.

Grupa „R.A.P." tika dibināta 1999. gadā, Kuldīgā. Plašāku atpazīstamību tā ieguva 2001. gadā, pateicoties dziesmām „Swallow My Head" un „Nekas vairs nav tā", bet 2007. gadā ierakstītais skaņdarbs „Dzīve bez apstājas", kas tapa sadarbībā ar Igo, kļuva par vienu no desmitgades populārākajiem poproka ieskaņojumiem Latvijā. 2007. gada sākumā grupu atstāja tās ģitārists Aleksandrs Štro, bet 2008. gada nogalē „R.A.P." paziņoja par darbības pārtraukšanu. Kopš 1999. gada „R.A.P." izdevuši trīs studijas albumus – „Feel?" (2001.), „2" (2003.) un „Maize" (2005.), kā arī saņēmuši trīs Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas.

Festivāls "Summer Sound Liepāja 2011" notiks 22. un 23. jūlijā Liepājas pludmalē un parkā. Uz piecām tematiski atšķirīgām skatuvēm muzicēs vairāk nekā 50 ārzemju un pašmāju grupas, būs koncerti, ballītes, sporta pasākumi un dejas.

Biļetes var iegādāties visās „Biļešu serviss" kasēs visā Latvijā. Divu dienu festivāla biļete šobrīd maksā 14 latus, bet divu dienu biļete ar ieeju telšu pilsētiņā - 16 latus. ISIC karšu īpašniekiem šobrīd spēkā atlaides. Tuvojoties festivālam, biļešu cena pieaugs, tādēļ organizatori aicina biļetes iegādāties savlaicīgi.

Aktuālajai informācijai par festivālu sekojiet līdzi mājas lapā: www.summersound.lv, kā arī sociālajos tīmekļos Draugiem.lv, Twitter un Facebook.

Publicitātes foto, "R.A.P."

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV