Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Grupas „bet bet" bungu komplekts pārtop mākslas darbā

Mikrofona ieraksti, 16.06.2011. 09:56 | komentāri (1)

Grupas „bet bet" bundzinieks Guntars Račs, gatavojoties grupas lielajam jubilejas koncertam , kurš šo sestdien 18.jūnijā notiks „Dzintaru koncertzālē", nolēmis pirms tam „uztjūnēt" savu bungu komplektu, talkā aicinot divus jaunos māksliniekus, Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas absolventus.
Grupas „bet bet" bungu komplekts pārtop mākslas darbā

Līdzšinējos grupas 20 gadu jubilejas koncertos Guntars Račs spēlēja uz balta bungu komplekta. Guntars Račs komentē: „Man galu galā apnika šī bezpersoniskā krāsa. Pasaulē tādu komplektu ir tūkstošiem un šis ne ar ko īpaši neizcēlās. Es sameklēju divus talantīgus māksliniekus Sabīni Verneri un Kristoferu Ķuzi, kuri bija ar mieru veltīt laiku un ieguldīt savu radošo darbu, lai manu instrumentu padarītu par mākslas objektu. Vismaz pievienot tam kaut kādu papildus vērtību un padarīt to savā ziņā par unikālu instrumentu. Viņu ideja bija bungas nogruntēt melnas un izdaiļot tās ar Latvijas putnu attēliem. Un kāpēc gan lai tie nevarētu būt putni? Es ilgi nepretojos un piekritu, un abi jaunieši ar lielu aizrautību ķērās pie darba. To, kas no tā visa būs sanācis, ikviens varēs redzēt koncertā, arī mani kolēģi vēl nemaz nenojauš kādas ziepes esmu ievārījis."

Jau otro dienu kompānijas „Mikrofona ieraksti" konferenču zāle ir pārvērsta par savdabīgu radošo darbnīcu un jaunie mākslinieki sola pabeigt savu darbu līdz piektdienas pēcpusdienai, kas ir tikai viena diena pirms atbildīgā koncerta. Pats Račs gala rezultātu arī ieraudzīs tikai koncerta dienas rītā, jo līdz tam laikam atradīsies komandējumā Igaunijā.

Sabīne un Kristofers stāsta: „Tas mums ir liels izaicinājums! Un tā ir absolūti unikāla iespēja izpausties. Mums ir patiess prieks to darīt un tai pat laikā arī liela atbildība, jo mēs apzināmies, ka šo darbu redzēs daudzi cilvēki, kas apmeklēs „bet bet" koncertus. Mūzika un māksla vienmēr iet roku rokā. Mēs uzskatām šo par fantastisku iespēju radīt kaut ko vēl nebijušu un unikālu."

Biļetes uz „bet bet" koncertu vēl varat iegādāties koncerta norises vietā kā arī „Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV