Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Adams Kleitons: Šis gads jaunam ierakstam ir nokavēts

Mārtiņš Zviedris, 16.06.2011. 13:04

"U2" basists žurnālam "Rolling Stone" atzīst – "ar pilniem apgriezieniem" pie nākamās studijas plates grupa, visticamāk, atsāks strādāt februārī.
Adams Kleitons: Šis gads jaunam ierakstam ir nokavēts

"Nevaru izteikt pieņēmumus, ja ir darīšana ar veselības jautājumiem. Nu nonākam posmā, kad tādi ir," Kleitons piesardzīgi atbild uz jautājumu par grupas nākotni ilgtermiņā un atzīst – grūti iedomāties sevi spēlējam rokkoncertus pēc pāris desmitgadēm. Kad pāri gadiem 65, tas noteikti kļūst ievērojami grūtāk, ir pārliecināts "U2" zemo toņu meistars, jo rokenrols, viņa vārdiem, nav "tāda veida mūzika, ko atskaņo Leonards Koens – viņš, izskatās, to spēj".

Vokālista Bono veselības problēmas pērn bijis arī viens no iemesliem, kāpēc pašreižejā "360" turneja izstiepusies divu gadu garumā un studijas darbam iznācis veltīt mazāk laika, nekā cerēts.

"Bono bija nopietns savainojums. Operāciju atlikt nevarēja," Kleitons atceras gadu senus notikumus. Darbam studijā laiks atradies, bet ne tik daudz, lai iesākto pabeigtu. Grupa krietni pastrādājusi Ņujorkā janvārī, bet pēc tam atrast papildu laiku izrādījies neiespējami. Pēc Kleitona vārdiem, ja tuvāko mēnešu notikumu gaitu "patītu atpakaļ", viņiem tagad būtu jādarbojas ar ierakstu, lai disks līdz septembrim būtu gatavs izdošanai, un pašlaik ir skaidrs, ka tas nenotiks. To apzinoties, neviens no "U2" neesot slēpis lielāku vai mazāku sarūgtinājumu.

"Augustu un septembri [pēc turnejas beigām] paņemsim brīvu. Oktobrī un novembrī sāksim domāt par jauno ierakstu, bet nez vai daudz izdarīsism. Manuprāt, visā nopietnībā [pie tā darboties] sāksim februārī," prognozē Kleitons.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV