Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

VAK „Latvija" Hamburgā atskaņos Gustava Mālera „Das klagende Lied"

Ieva Vītiņa, 16.06.2011. 17:12

Vasts Akadēmiskais koris „Latvija" ir devies uz Hamburgu, kur 19. un 20. jūnijā Hamburgas Laischallē diriģentes Simonas Jangas vadībā atskaņos Gustava Mālera simfonisko pasaku „Das klagende Lied" („Žēlabu dziesma").
VAK „Latvija" Hamburgā atskaņos Gustava Mālera „Das klagende Lied"

Mālers šo skaņdarbu rakstījis agrā jaunība, vēl būdams Vīnes konservatorijas students. Iedvesmu komponists smēlies Brāļu Grimmu pasakā „Dziedošie kauli", kas vēsta par kādu daiļu ķēniņieni un divu brāļu sacensību par skaistules mīlestību.

Šis opuss rakstīts jauktajam korim, lielam simfoniskajam orķestrim un solistiem, un ir retums mūsdienu koncertzāļu koncerprogrammās. Solopartijas izpildīs ievērojamā latviešu operdziedātāja Inga Kalna (soprāns), Anna Larsone (mecosoprāns), Stīvs Deivslims (tenors) un Lauri Vasars (bass).

Šis koncerts viens no koncertcikla, ko 2010./2011. gadā rīko Hamburgas Filharmoniskais orķestris, atzīmējot Gustava Mālera 150. jubileju un pieminot nāves simtgadi.

Koncertā izskanēs arī kādas citas šī gada jubilāres Sofijas Gubaiduļinas skaņdarbs orķestrim „Pasaku poēma". Sofija Gubaiduļina jau daudzus gadus dzīvo un strādā netālu no Hamburgas, un šogad atzīmēs savu 80. jubileju.

Plašāka informācija par koncertiem pieejama

http://www.philharmoniker-hamburg.de/konzerte/index.php?details=1&event=90185&t=Alle&culturall_SESSION=otish96jc5rvu49n1esfdcuba1

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV