Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

"Skaņu mežā" uzstāsies dīdžejmeitene un eksperimentālās mūzikas pārstāvis

Skaņu Mežs, 29.06.2011. 14:17

Piektdien, 1.jūlijā, "Skaņu meža" bāriņā/ierakstu veikalā, Miera ielā 12, no plkst. 23:00 uzstāsies pieredzējusī DJ Ksenija Kamikaza, bet dienu vēlāk ar priekšnesumu viesosies Robijs Džadkins jeb Left Hand Cuts off the Right.
"Skaņu mežā" uzstāsies dīdžejmeitene un eksperimentālās mūzikas pārstāvis

Ksenija Kamikaza ir izaugusi muzikālā ģimenē un jau no bērnības no mīļākiem un retiem ierakstiem veidojot muzikālo kolekciju, kas 2003.gadā iemiesojās radioraidījumā Intelligent Beats. Raidījuma pamatnoskaņa ir elektroniskais chillout – sildošs un veldzējošs, tāds, kurš rada vēlmi atslābināties un pasapņot. Turpretim savos setos Ksenija Kamikaza spēlē dažādu virzienu mūziku - gan eksperimentālo elektroniku, gan minimālo tehno un house, gan klasisko un moderno džezu. Lai ko viņa spēlētu, pamatuzstādījums ir allaž viens un tas pats - viņa cenšas pasniegt klausītājiem skaistākās, melodiskākās vai netriviālākās kompozīcijas.

Ksenija aktīvi uzstājas Latvijā un ārzemju klubos, piedalās Latvijas un Eiropas elektroniskās mūzikas festivālos - Urban Music Days (SE), European Music Days (DE), Klusā Daba, Zvērā, CIFRA, Sintētiskā Sirdsapziņa, SummerHouse, ka arī izdevniecības "Platz für Tanz" ietvaros organizē pasākumus ar pasaules mēroga mūziķiem: Michael Fakesch (!K7, DE), Deadbeat (~ scape, CA), Pan/Tone (Revolver, CA/DE), Smash TV (BPitch Control, DE), Stewart Walker (Persona, US/DE), Fairmont (Border Community, CA/DE) u.c. Nosaukums "Platz für Tanz" ir arī Ksenijas otrajam raidījumam, kurā tiek apskatīti elektroniskās mūzikas deju virzieni.

Ksenija remiksē citu mākslinieku skaņdarbus, kā arī strādā un uzstājas ar savu projektu Naive Dreamer. To veido ambient, IDM, tehno un klasiskās mūzikas mikss ar video pavadījumu. Naive Dreamer pirmā relīze Naive Muse tika publicēta 2010.gadā, izdevniecībā Datenbits.

Savukārt sestdien, 2.jūlijā, plkst. 21:00 ar priekšnesumu viesosies angļu eksperimentālās mūzikas pārstāvis un skaņu mākslinieks Robijs Džadkins jeb Left Hand Cuts off the Right.

Left Hand Cuts off the Right muzikālā darbība fokusē uz mūsdienu un trokšņu mūzikas izaicinājumiem, kā arī šķietami nebeidzamajām tehniskajām iespējām tajā, to skaitā, atgriezeniskajām saitēm un cilpām, dūkoņas un elektroniskās mūzikas ierīcēm.

No Prestonas nākušais, Latvijā jau vairākkārt pabijušā Timothy C. Holehouse līdzgaitnieks, Džadkins par savu pašreizējo mājvietu izvēlējies Polijas centrālās daļas pilsētu Lodzu. Iepriekš darbojies hardcore un grindcore ģitārmūzikas grupās The Day Man Lost, After the Last Sky, Jonathan Ross un Buried in Teeth.

Līdz šim veiksmīgi aizvadītas vairākas starptautiskas muzikālās sadarbības, tostarp 2010.gada kopdarbs Sokushinbuts ar angļu čellistu Nacht und Nebel, kā arī pašrocīgi un ar neatkarīgo ierakstu izdevniecību atbalstu izdoti vairāki studijas albumi.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV