Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

"Skaņu mežs" šonedēļ piedāvā vairāk mākslas

Viestarts Gailītis, 05.07.2011. 15:00

Bāriņā/ ierakstu veikalā, Miera ielā 12, Rīgā, ceturtdien tiks demonstrēts eksperimentālais kino par mūziku, piektdien tiks atklāta mūziķa A.Zālīša fotoizstāde, bet sestdien mūziku atskaņos māksliniece Maija Kurševa.
"Skaņu mežs" šonedēļ piedāvā vairāk mākslas

Ceturtdien, 7.jūlijā, no pulksten 20:00 tiks demonstrēts avangarda kino ar mūziķa, radiodīdžeja un eksperimentālās mūzikas kritiķa Riharda Bražinska ievadvārdiem. Vakara tēma būs eksperimentāla mūzika filmā.

Savukārt turpinot "Skaņu meža" galerijas darbību, kurā tiek piedāvāta ar mūziku saistīta oriģināla vizuālā māksla, piektdien, 8.jūlijā, 21:00 plašākam lokam sevi vizuālajā mākslā pieteiks radikālais eksperimentālais mūziķis A.Zālītis ar savu fotodarbu sēriju "Klu4ek:Laimnesis".

Tā autors par izstādes ideju: "Šī 10 darbu izlase tapusi 2010. gada sākumā, Latvijas pelēkās un depresīvās ziemas kulminācijā, laikā, kad daba ir nedzīva un cilvēkos aiz izmisuma rosās dažādas pārdomas. Šajā gadījumā mākslinieks abstraktā dišāniskā kompozīcijā caur ikdienas projekciju mēģina izprātot ļoti plašu jautājumu spektru, sākot ar fundamentāliem jautājumiem, kā piemēram, Dievs, mūsu sūtība un dzīves jēga, gan arī mūsu laikmetam raksturīgās aktualitātes: destruktīvais politiskais liberālisms un globalizācija, homoseksuālisma un transseksuālisma propaganda un apslēptā ietekme uz mūsdienu sabiedrību.

Kā īpašie viesi A.Zālīša izstādē apmeklētājus izklaidēs teatrālā kiča lielmeistari TV Maskava un MC WRX Coxo ar ekspresīvu teatrāli-muzikālo performanci. Pēc fantastiskas debijas uz Nacionālā teātra skatuves ar izrādi "Makbets", jaunie autori, neskatoties uz negaidītu slavu un nepārprotamu atziņu no Rietumeiropas teātra autoritātēm, ir gatavi bez jebkādas finanšu atlīdzības iepazīstināt visus interesentus ar savām jaunākajām radošajām idejām.

Apmeklētāji varēs apspriest laikmetīgās mākslas tendences, skanot īpaši atlasītai mūzikai no DJ Mixmaster $protek, kurš par apmeklētāju labsajūtu rūpēsies ar aktuālāko kokteiļu mūziku no viņa plašā licencēto ierakstu arhīva.

Turpretim sestdien, 9.jūlijā, no pulksten 20:00 visa vakara garumā oriģinālu un eklektisku repertuāru no savām vinila platēm spēlēs māksliniece un "Skaņu meža" bārmene Maija Kurševa.

www.skanumezs.lv

Foto: A.Zālītis. Foto no personiskā arhīva

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV