Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Xiu Xiu ierakstījuši Riannas dziesmas kaverversiju

SKYR, 07.07.2011. 12:51

6. septembrī ierobežotā 7 collu vinila plates tirāžā tiks izdots trokšņu popmūzikas apvienības Xiu Xiu jaunākais singls "Daphny", kura otrajā pusē iekļauta arī dziedātājas Riannas (Rhianna) skaņdarba "Only Girl (in the World)" kaverversija.
Xiu Xiu ierakstījuši Riannas dziesmas kaverversiju

"Daphny" iemieso uz patiesiem notikumiem balstītu murgu, kad dziedātāja Džeimija Stjuarta (Jamie Stewart) tuvs draugs tika apcietināts par zādzību veikalā, un, vēl iecirknī esot, viņu izvaroja policists.

Ko citu kā to, kas pateikts singla vāciņa noformējumā, piebilst nav vērts. Dziesmas izskaņas refrēns "enjoy life, enjoy life, enjoy this life!" ("baudi dzīvi, baudi dzīvi, baudi šo dzīvi!" – no angļu val.) ir kā naida asaras, bailes, neticību un sastingušu iejūtību notraucoša plauksta. Skaņdarbs ir mēģinājums sniegt atbalstu, apsūdzēt un, pats galvenais, dzīvot par spīti dzīvei. "Daphny" ir pirmais skaņdarbs, ko Džeimijs Stjuarts ierakstījis kopā ar Zaku Peningtonu (Zac Pennington) un Semu Mikensu (Sam Mickens).
Ierakstīt jaunu dziesmas "Only Girl" versiju pamudinājis kāds lesbiešu bāra "Steele Blue" apmeklējums Ziemeļkarolīnā, kur cilvēki jukuši prātā uz deju grīdas, atskanot šai dziesmai. Disonējošu stīgu kvartetu, kura pamatā skan nenoliedzams deju ritms, papildina citāts no Detroit Grand Pubah's dziesmas "Sandwiches", kas ir viena no Stjuarta iecienītajām, jo neapzināti nojauc robežas starp dzimumiem. Piemēram, rindiņa "you can be the bun, and I can be the burger, girl" ("tu varētu būt bulciņa, es varētu būt kotlete, meitēn" – no angļu val.), dziedāta bez pieturzīmēm, kļūst par "es varētu būt kotlešu meitene" un tikpat neķītra kā Riannas dziedātā. Muļķības labad dziesmā iekļauts arī grupas Ting Tings dziesmas asignējums.

Singly "Daphny" 1000 eksemplāru gaiši zila vinila tirāžā 6.septembrī izdos ierakstu izdevniecība "Polyvinyl Record Co." ASV.
Jāatgādina, ka Xiu Xiu jau pavisam drīz, 5.augustā, ar savu pirmo un vienīgo koncertu Baltijas valstīs uzstāsies Dirty Deal Café Rīgā (Maskavas ielā 12-k2). Biļetes uz koncertu nopērkamas visās "Biļešu Serviss" kasēs un internetā – www.bilesuserviss.lv.

Xiu Xiu "Only Girl (in the World)" – Rihanna cover:
http://soundcloud.com/the3penguins/xiu-xiu-only-girl-in-the-world

Internetā:
Xiuxiu.org

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV