Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Jauniešu kora "Maska" diriģents Jānis Ozols starptautiska koru konkursa žūrijā Itālijā

Laura Jēkabsone, 08.07.2011. 11:28

Laikā no 7. līdz 10.jūlijam Itālijas pilsētā Gorīcijā norisinās starptautiskais koru konkurss un festivāls. Pēc pērn gūtajiem kora "Maska" panākumiem konkursā, kā arī labākā diriģenta balvas iegūšanas, Jānis Ozols ir uzaicināts šī gada konkursa žūrijas komisijas sastāvā, lai vērtētu koru sniegumu. Šogad konkursa žūrijā , kopā ar Jāni, ir jau labi zināmi vokālās mūzikas profesionāļi, kā piemēram, vokālās grupas Kings Singers dibinātājs un dziedātājs Saimons Keringtons, vācu kordiriģēšanas un mūzikas akustikas pētniecības profesors Haralds Jerss, itāļu daudzsološais komponists Aleksandrs Kiršners u.c.

Paralēli darbam žūrijas komisijas sastāvā, Jānis Ozols sniegs prezentācijas lekciju par latviešu kora un a cappella mūzikas attīstību mūsdienās, kā arī klausītājus tuvāk iepazīstinās ar komponista Riharda Zaļupes daiļradi. Kā atceramies, 2010.gada Ziemassvētkos jauniešu koris "Maska" sadarbībā ar komponistu Rihardu Zaļupi un Xylem Trio pirmatskaņoja "7 Stories of The Gospel Thomas", kas tikai izvirzīts Latvijas Mūzikas ierakstu Gada Balvas divās nominācijās - Gada Debija un Gada Akadēmiskās mūzikas albums.

Šī gada septembrī jauniešu koris "Maska" plāno doties uz starptautisku koru konkursu Barselonā, Spānijā, kur piedaloties trīs konkursa kategorijās, plānots atskaņot līdz šim vēl nedzirdētas kompozīcijas un tautasdziesmu apdares.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV