Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Ingus Ulmanis rada simfonisko stāstu par ķinķēziņiem

Rimants Liepiņš, 11.07.2011. 11:55

Ar ko šī gada projekta Dabas koncertzāle muzikālais materiāls atšķirsies no iepriekšējo sešu gadu muzikālā veikuma? „Kā katru gadu, arī šogad Dabas koncertzāles mūzikas pamatu veido viens galvenais tēls", skaidro Dabas koncertzāles muzikālais diriģents Ingus Ulmanis, „un tie, kas seko līdzi Dabas koncertzālei gadu no gada, ļoti labi dzirdēšot atšķirības".
Ingus Ulmanis rada simfonisko stāstu par ķinķēziņiem

„Ar zemūdens pasauli un makstenes ceļojumu tajā Dabas koncertzāles draugi iepazinās jau 2008.gadā, un, ne velti, albums „Hydropsyche instabilis" kļuvis populārs masāžas kabinetos! 2009.gadā šūnakmens bija tas, kas deva smagumu mūzikai, savukārt šogad visa pamatā būs jūras iemītnieku stāsts, nedaudz jocīgs, ar Lasieni karietē, kas ar saviem daudzajiem kučieriem dodas uz Jūras meža svinībām! Ar Pūšļu fukiem, kas spēj būt gan sirēnas, kas visus aicina uz kopīgo deju, gan uzpūtīgi sargi, gan balles mūziķi. Šis simfoniskais stāsts ar ķiņķēziņiem arī veidos šī gada noskaņu! Dabas koncertzāles komanda šo stāstu centīsies arī parādīt vizuāli", iededzies ir Ingus.

Jaunums šogad ir arī Andra Sējāna pievienošanās Dabas koncertzāles muzikālajai komandai, kas neizbēgami nozīmē arī izmaiņas projekta kopējā skanējumā. Arī Aigara Voitišķa ģitāra skanēs citādāk, tāpat tradicionālajai Valda Muktupāvela koklei būs savādāka gan audio, gan funkcionālā skaņa. Valdis un Ingus atkal rakājas pa veciem šķūņiem un celtniecības veikaliem meklē dažādas trubas un trubiņas, lai radītu pūtēju orķestri. Skaņas un ieraksta miksu šogad veidos Gatis Zaķis, viens no jaunajiem un perspektīvajiem studijas skaņu režisoriem, ar kuru ne velti šobrīd strādā grupa Instrumenti. Kaspars Tobis Latvijas muzikālajā telpā šovasar jau atzīmējās, radot lielu muzikāli instrumentālu darbu 10 sintezatoriem vienlaicīgi. Šī analalogās un digitālās sintēzes domāšanas filosofija būs jūtama arī šī gada Pūšļu fuka muzikālajā stāsā. Visbeidzot, perkusionists un bundzinieks Anrijs Grinbergs mēģinās savaldīt savu instrumentu jūru, kurus lieliski papildinot Ingus Ulmaņa virtuves trauki, kas tiek pielāgoti kopējam perkusijam klāstam.

Pats „ansambļa vadītājs" Ingus Ulmanis vairs īsti nekomunicē ar apkārtējiem, ir apaudzis ar bārdu un meklē atbildes uz vienkāršiem jautājumiem!

Atgādinam, ka zinātnes, mūzikas, dzejas un vizuālās mākslas pasākums "Dabas koncertzāle" šogad tiks veltīta Pūšļu fukam jeb Fucus Vesiculosus un notiks 6.augustā Nīcas pagastā pie Pusēnu kāpas un 13.augustā Mērsragā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV