Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Kamerkoris "Vox animae" iegūst otro vietu starptautiskā garīgās mūzikas konkursā

Ieva Strazdiņa, 12.07.2011. 09:16

Rīgas kamerkoris "Vox animae" diriģentes Sindijas Druvas vadībā pagājušās nedēļas nogalē Viļņā piedalījās starptautiskajā garīgās mūzikas konkursā un festivālā "Laudate Dominum 2011" un ieguva otro vietu jaukto koru kategorijā.
Kamerkoris "Vox animae" iegūst otro vietu starptautiskā garīgās mūzikas konkursā

Kamerkoris "Vox animae" konkursā izpildīja četrus garīga rakstura skaņdarbus, tostarp latviešu komponistes Renātes Stivriņas darbu "Deo gratias", kuru koris izpildīja arī festivāla noslēguma koncertā Sv. Kazimira baznīcā.

Starptautiskais garīgās mūzikas konkurss un festivāls "Laudate Dominum" otro gadu notiek Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, un šogad tajā piedalijās jauktie un sieviešu kori no Rumānijas, Ungārijas, Moldovas, Zviedrijas, Polijas, Ukrainas un Lietuvas; Latviju konkursā pārstāvēja "Vox animae" un Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūras "Kultūra" jauktais koris "Zemgale". Pirmo vietu jaukto koru grupā izcīnija koris "Akolada" no Polijas.

Kamerkoris "Vox Animae" dibināts 2008. gada sākumā un garīgās mūzikas konkurss "Laudate Dominum" ir kora pirmā starptautiskā uzstāšanās un konkurss.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV