Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

"Pludmales asfalts" ar C Powers aka Mane Mane uzstāšanos "Dirty Deal Café"

Kristaps Puķītis, 13.07.2011. 16:38

Piektdien, 15.jūlijā, klubs "Dirty Deal Cafe" piedāvā amerikāņu producenta C Powers uzstāšanos, kuru vakara sākumā iesildīs pašmāju elektroniskās mūzikas censonis Oriole, Dj Cliche + Brain, Artis Tauriņš, Kristaps Puķītis un DJV Max Voitech
"Pludmales asfalts" ar C Powers aka Mane Mane uzstāšanos "Dirty Deal Café"

Krisa Povera (Chris Powers) daiļrades rokraksts atgādina amerikāņu producenta Džei Dillas (J Dilla) pieeju mūzikai – nebeidzamas samplu kombinācijas, atkārtošanās, kas, klausītājam nemanot, apaug un iegūst jaunu skanējumu, tā dziesmai izveidojot vairākus slāņus. Viņa mūzikā izmantoti skaņu fragmenti no 1980. gadu disko, boogie mūzikas un agrīnā house žanra, kas arī Krisu Poveru padara par vairāk nekā tikai Džei Dillas apzinātu vai neapzinātu sekotāju, līdzinieku.

C Powers radītā mūzika galvenokārt ir instrumetāla, dažādiem žanriem raksturīga, krāšņa un pārbagāta skaņu kolāža. Hip hops viņa mūzikā ieskanas žanram raksturīgajās basa partijās, tajā pašā laikā atstājot vietu mūsdienu britu elektroniskās mūzikas detaļām (klausietes Koreless un Lone) un funk dzīvespriecīgajiem ritmiem. To radīšanā Povers iedvesmu, iespējams, guvis no 1970. gadu amerikāņu psihadēliskās rokgrupas The Grateful Dead džema sesijām.

Par C Powers rakstīts Reckno mājas lapā: „Peyote ( kaktuss, kura sulu indiāņi izmantojuši, lai gūtu psihodēlisku pieredzi) sulas piesūcināta, pilna hip hopa un house žanra atsauču, sarežģīta un smagnēja tekstūrā, Povera mūzika attīstās domas ātrumā. Skaņas kā burbuļi uzpeld, sasniedzot virsmu un izšķīst, lai dotu vietu jaunām."

Rīgas priekšnesumā gaidāmi gan C Powers solo, gan Mane Mane skaņdarbi. Mane Mane, kas ir C Powers un heRobust duets, skanējums ir krietni neprātīgāks par Povera solo. Tas nedaudz atgādina situāciju, kur nejauši skan divas vai pat vairākas dziesmas vienlaikus, kas laimīgas nejaušības dēļ tikai papildina viena otru. Tas saasina interesi, rada patīkamu nemieru un, kad pie tā pierod, ierauj nebeidzamā, kosmiskā skaņu ceļojumā. Lai gūtu priekšstatu par Rīgā gaidāmo koncertu, ieteicams noklausīties C Powers dziesmas „French Alex" un „Rich Wish". Tās Džei Dillas raksturīgā kompozicionālā uzbūve uzbur atsvaidzinošu un uzmundrinošu vasaras atmosfēru.

Vakara iesildītāja Oriole skaņas raksturojamas kā elektronikas un chill wave apvīts hip hops, kur agresivitāte ritmos mijas ar romantiku samplētās klavierpartijās un citās muzikālās variācijās. Savukārt, raidījuma „Bio Ritmi" (radio NABA) vadītāji, vecie 'Bio.Codes productions' bīdītāji Cliche + Brain, spēlēs sev ierasto smagnējo glič hopu un getto elektroniku, atsvaidzinot to ar melodiskām un harmoniskām beat mūzikas skaņām.

Pasākums noritēs 15. jūlijā „Dirty Deal Cafe", Rīgā, Spīķeros, Maskavas ielā 12, k2. Ieejas maksa 1.50 Ls.

Atlantā dzimusi, Losandželosas saules apspīdēta un Detroitas karstā asflata sakarsētā C Powers mūzika, līdzās pašmāju producentam Oriole un dīdžejiem Cliche + Brain, Tauriņam, Puķītim un Max Voitech'am liks jums patīkami pasvīst. Tiekamies uz Pludmales Asfalta!

Mane Mane video:

C Powers video:

Papildus informācija: www.dirtydeal.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV