Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Gacho: Latviju nākotnē es redzu pozitīvu un gaišu

Kristofers Knesis, 14.07.2011. 11:35

Nu jau vairs mazāk kā divas nedēļas atlikušas līdz dienai, kad Liepājā pirmo reizi notiks mūzikas festivāls „Summer Sound Liepāja 2011", kurā uz septiņām skatuvēm kāps vairāk kā 50 mūziķi, grupas un dīdžeji. Piedāvājam ekskluzīvu interviju ar mūziķi GACHO, kurš uz festivāla galvenās – Pludmales skatuves – kāps 22. jūlija vakarā.
Gacho: Latviju nākotnē es redzu pozitīvu un gaišu

Sveiks, GACHO! Vai tev labāk patīk, ka tevi uzrunā kā Gati?

Čau! Galvenais, lai pareizi uzraksta (smaida).

Labi, GACHO. Pastāsti ko labu esi šogad sadarījis?

Bijām koncerttūrē, strādājām pie albuma Vācijā un Zviedrijā, izlaidām 2 videoklipus. Darbs turpinās...

Redzējām tevis veidoto video, kas, šķiet, ir atbilde uz Gustavo veidoto video sveicienu. Baigi nosmējāmies – ar humora izjūtu tev viss ir kārtībā! Bet nopietni runājot – kādas ir tavas attiecības ar citiem Latvijas hiphopa industrijas pārstāvjiem?

Par hiphopu pārāk neinteresējos, jo jau vairāk kā gadu esam pavisam citā lauciņā. Tā kā man tā ir tumša bilde. Par to video – tā nav nekāda atbilde, tas bija vienkārši veids, kā pievērst cilvēku uzmanību neaizmirst paņemt uz festivālu līdzi pases, lai varētu nobalsot referendumā.

Tu savu izvēli jau esi izdarījis un arī nevienam neslēp, ka vēlies lai Saeimu atlaiž. Kādu tu redzi Latvijas nākotni pēc desmit gadiem, un kur tu redzi sevi šajā laikā?

Patiesībā jau tas, par ko vajadzētu runāt, ir arī pēc-referenduma notikumi, respektīvi, nākamās vēlēšanas. Jo, ja uz referendumu aizies trīs cilvēki un atlaidīs to Saeimu, bet pēc tam atnāks uz vēlēšanām septiņi citi, kas savā vienaldzībā sabalsos tos pašus vēžus atpakaļ, tad jēga no tā referenduma būs maza. Par Latviju pēc desmit gadiem – domāju, ka tas katram sev ir jāuzprasa, kādu viņš sevi redz pēc šiem desmit gadiem. Jo mūsu attieksme pret sevi arī veido kopējo atmosfēru. Priekš sevis Latviju nākotnē es redzu pozitīvu un gaišu.

Tas, ko tu dari uz skatuves, nav tāds hiphops, kādu mēs esam pieraduši redzēt. Tev ir diezgan kačājošs dzīvais sastāvs, un tu pats sevis radīto mūziku dēvē par elektrohipu. Pastāsti man, nezinātājam, kas tas elektrohips tāds ir?

Tas ir tāds kā elektroniskās mūzikas un daļas no hiphopa sakausējums. No hiphopa ņemam ļoti maz – pamatā tas varētu būt messidžs, jo ar katru dziesmu gribas nest kādu domu, nevis vienkārši repot par sauli un putniem. Nu, protams, rīmēšana arī ir aizņemta no hiphopa kultūras. Bet vairāk tomēr mēs esam tajā elektronikas padarīšanā, jo atšķirība, pirmkārt, ir skanējuma daudzveidībā, un otrkārt – mūzika un atmosfēra pati par sevi ir pozitīvāka un enerģiskāka nekā hiphopa koncertos.

Tu saki — mēs. Kas ir tavi domubiedri?

Zem vārda GACHO vairāk slēpjas komanda nevis es kā soloizpildītājs. Un tie ir vairāki cilvēki. Tie ir vēl divi dīdžeji – E:91 un DJ Get Dizzy, tie ir divi bunģieri – Edgars Viļums un Tanya, hypeman Āķis, strīttīms (street team) ar 4ii priekšgalā, kā arī video prodakšens „Black Market Videos". Nu un, protams, menedžments.

Vai bez jums Latvijā vēl kāds cits arī taisa elektrohipu?

Ir daži censoņi, kas sāk kaut ko darīt, un tas, protams, priecē. Tomēr, prasītos vairāk oriģinalitātes viņu izpildījumā.

Vienreiz tavā mājaslapā uzgājām bildi, kurā redzams, kā tu no skatuves augšas lec pūlī. Varbūt tie bija objektīva triki, bet izskatījās diezgan iespaidīgs augstums. Tu to dari regulāri?

Varat droši pameklēt arī video – ir uzfilmēti virālie videoklipi, kur lecu ne tikai no skatuves, bet arī balkoniem, skatuves „fermām", u.c. Nekādu objektīvu triku!

Tu esi sadarbojies ar metāla grupu „Thursday 12th". Elektrohips un smagais metāls, manuprāt, ir diezgan atšķirīgi žanri. Kā nonācāt pie kopsaucēja?

„Thursday 12th" spēlē nu-metal žanrā, kas nozīmē, ka arī viņi ir atvērti uz eksperimentiem. Pasaules līmenī ir daudzi spilgti piemēri, kaut vai „Linkin Park" ar Jay-Z, „Limp Bizkit" ar Method Man u.c..

Tu esi solījis fantastisku koncertu 22. jūlija vakarā. Ko varam no tevis sagaidīt?

Tad jau paši redzēsiet. Pēc koncerta redzēsim, kā to nosaukt.

Un ko varam sagaidīt pēc tam? Vasara beigsies, beigsies arī aktīva koncertēšana?

Vasara beigsies un darbi sāksies. Jau ir ieplānota divu videoklipu filmēšana, darbi pie albuma Itālijā, Francijā, Zviedrijā, ASV. Pēc tam koncerttūre. Pa vidam vēl kaudze blakusprojekti. Piemēram, 8. oktobrī „Arēnā Rīga" būs mana otrā profesionālā boksa cīņa.

Bail nav, ka varētu savainoties un nāktos iepauzēt ar mūziku?

Dzīvot vispār ir viena riskanta štelle, jo kā liecina statistika tad 100% visas dzīves beidzas ar nāvi. Manuprāt, ir jādzīvo un jābauda visu, ko dzīve dod. Bailes, tāpat kā kaunu, es kaut kur vienā momentā esmu pazaudējis.

Paldies par veltīto laiku, tiksimies festivālā.

Tiekamies!

Festivāls "Summer Sound Liepāja 2011" notiks 22. un 23. jūlijā Liepājas pludmalē un parkā. Uz septiņām tematiski atšķirīgām skatuvēm muzicēs vairāk nekā 50 ārzemju un pašmāju grupas, būs koncerti, ballītes, sporta pasākumi un dejas.
Biļetes var iegādāties visās „Biļešu serviss" kasēs visā Latvijā. Divu dienu festivāla biļete šobrīd maksā 16 latus, bet divu dienu biļete ar ieeju telšu pilsētiņā - 18 latus. ISIC karšu īpašniekiem spēkā atlaides
Aktuālajai informācijai par festivālu sekojiet līdzi mājas lapā: www.summersound.lv, kā arī sociālajos tīmekļos Draugiem.lv, Twitter un Facebook.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV