Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Rīgas mūzikas skolu apvienotais simfoniskais orķestris dosies uz Franciju

Elīna Dambekalne, 14.07.2011. 12:03

Pirmdien, 18. jūlijā Rīgas mūzikas skolu apvienotais simfoniskais orķestris (diriģents Andris Veismanis) dosies uz Franciju, lai piedalītos Eiropas Komisijas programmas "Kultūra (2007.-2013.gads)" finansētā projekta "Ceļojošo jauniešu orķestru dalība Eiropas festivālos" koncertos Provansā .

Koncertiem ir sagatavota īpaša programma, kas tika saskaņota ar festivāla rīkotājiem Francijā. Rīgas orķestrim būs liels pārbaudījums spēlēt kopā ar profesionāliem mūziķiem, kas V. A. Mocarta un M. Bruka koncertos atskaņos solo partijas. Kā īpašu dāvanu orķestris uz Provansu ved franču komponista Džordža Bizē Arlēzietes svītas iestudējumu, jo paredzētie koncerti ir netālu no pilsētas Arlē, un tur šo skaņdarbu uzskata gandrīz vai par himnu visam Arlē novadam.

Projekta ietvaros šovasar Rīgā būs iespēja dzirdēt arī vairākus jauniešu orķestrus gan no Amsterdamas, gan Gēpingenas (Vācija), gan arī mūsu tuvākos kaimiņus jauniešu simfonisko orķestri no Tallinas lielākās - Nommes mūzikas skolas. Amsterdamas Jauniešu simfonisko orķestri būs iespēja dzirdēt jau rīt - piektdien, 15.jūlijā plkst. 18.00 Kultūras un atpūtas centrā "Mazā ģilde", bet sestdien plkst. 17.00 orķestris muzicēs Sv. Pētera baznīcā.

Gēpingenas orķestris no Vācijas muzicēs 30.jūlijā plkst.17.00 "Mazajā ģildē" un 31.jūlijā plkst. 17.00 Sv. Pētera baznīcā.

Tallinas Jauniešu simfoniskais orķestris un Rīgas mūzikas skolu apvienotais simfoniskais orķestris piedalīsies Rīgas svētkos, muzicējot 20.augustā uz Doma laukuma skatuves. Savukārt Tallinas jauniešu orķestra pilnu programmu, kuras sastāvā ir arī latviešu iemīļotā komponista Imanta Kalniņa 4.simfonijas viena daļa, būs iespējams noklausīties 21.augustā plkst. 16.00 Sv. Pētera baznīcā.

Visu koncertu apmeklējumi ir bez maksas.

Koncertus atbalsta: Rīgas dome, Eiropas Komisijas programma "Kultūra (2007.-2013. gads)".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV