Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

"Komunikācija" – vislabāk novērtētais vides mākslas objekts Positivus festivālā

Velga Ozola, 18.07.2011. 12:06

16. jūlijā Positivus festivālā Tele2 apbalvoja vislabāk novērtētā vides mākslas objekta "Komunikācija" autorus Lieni Jonīti un Dāvi Leikniņu. «Komunikācija» ir viens no pieciem darbiem, kas ieguva finansējumu 500 latu vērtībā tā realizēšanai Tele2 un Positivus festivāla rīkotajā konkursā. Konkursa mērķis bija radīt interesantus vides objektus par tēmu „Katrs otrais".
"Komunikācija" – vislabāk novērtētais vides mākslas objekts Positivus festivālā

„Domājam, ka mūsu ieceri izdevās īstenot pilnībā, un priecājamies, ka projekts funkcionē kā paredzēts, jo pirms festivāla nebijām to pārbaudījuši. Vislielāko gandarījumu sniedz festivāla apmeklētāju lielā interese par mūsu darbu un vēlme to izmēģināt," komentē uzvarētāji.

Liene Jonīte un Dāvis Leikniņš ar darbu „Komunikācija" radīja vides objektu kā vadu sistēmas mezglojumu vidū, kura abos galos tika iestrādāts paplašinājums, kurā var runāt vai klausīties. Caur objektu ir redzami cilvēki, taču katram jāsameklē savs sarunu biedrs, jo sarunā piedalās vismaz divi un sarunu laikā vienmēr ir katrs otrais – kāds runā un kāds klausās.

Autori balvā saņēma žūrijas simpātijas balvu - Samsung Galaxy Ace mobilo tālruni.

Tele2 un Positivus rīkotajā konkursā kopā tika iesniegti 76 darbi, no kuriem Ekspertu žūrija atlasīja piecus labākos – Agneses Putrišķes "Katrs otrais ir Pozitīvs", Alvīnes Kalniņas un Līvas Piterānes „Katrs otrais – viens no diviem", Artūra Analta un Rūdolfa Strēļa "Kas notiek teltī", Lienes Jonītes un Dāvja Leikniņa "Komunikācija", kā arī Ērika Skābarda "Katrs otrais dzīvo kokos". Uzvarētājiem Tele2 piešķīra finansējumu kopumā līdz 2500 latiem vides objektu realizēšanai, kā arī ielūgumus uz Positivus festivālu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV