Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Latvijas Radio koris sniegs piecus koncertus Francijas Radio festivālā Monpeljē

Elīna Karaseva, 19.07.2011. 14:25

Latvijas Radio koris devies komandējumā uz Francijas Radio festivālu Monpeljē, kur no 20. līdz 27. jūlijam klausītājus priecēs piecos koncertos gan festivāla norises centrālajā vietā Berlioza operā Le Corum, gan Monpeljē reģiona pilsētās.
Latvijas Radio koris sniegs piecus koncertus Francijas Radio festivālā Monpeljē

Francijas Radio un Monpeljē reģiona rīkotais festivāls ir viens no nozīmīgākajiem Eiropas vasaras mūzikas festivāliem un Latvijas Radio koris tajā ir gaidīts viesis – šogad koris tajā piedalīsies jau sešpadsmito reizi.

Festivāla laikā Latvijas Radio koris 20. jūlijā Berlioza operā Le Corum kopā ar Monpeljē nacionālo simfonisko orķestri diriģenta Alēna Altinoglu vadībā Francijā pirmatskaņos Edvarda Elgara Bavarian Highlands fragmentus, Frīdriha Gernsheima Agrippina un Enrikes Granadosa operu Goijeskas, veidotu pēc Granadosa slavenākā darba – klaviersvītas Goijeskas motīviem, kas tapusi, iedvesmojoties no Fransisko Goijas sešām gleznām. Solistu vidū šajā koncertā būs pazīstamais mecosoprāns Nora Gubiša.

21. un 23. jūlijā Monpeljē reģiona pilsētās Kurnonsekā un Kastrī Latvijas Radio koris Sigvarda Kļavas vadībā atskaņos programmu ar vācu romantiķa Johannesa Brāmsa, britu komponista Edvarda Elgara un viņa laikabiedra austrieša Gustava Mālera mūziku.

22. jūlijā Narbonnas Arhibīskapa pilī, kura celta 12. gadsimtā, Latvijas Radio kora un Sigvarda Kļavas sniegumā izskanēs mūsdienu mūzikas programma, kurā iekļauti latviešu komponistu darbi – Pētera Vaska Zīles ziņa un Jura Ābola Karawane, kā arī igauņu komponistu Arvo Perta ...Which was the Son of... un Veljo Tormisa Latviešu burdona dziesmas, zviedra Andersa Hillborga skaņu glezna Muoaayiyoum un britu skaņraža Džeimsa Makmilana Màiri.

27. jūlijā Berlioza operā Le Corum Latvijas Radio koris kopā ar Monpeljē Nacionālo simfonisko orķestri atskaņos opermūzikas retumu – Džuzepes Verdi Laupītājus diriģenta Antonīno Foljāni vadībā. Koncertā piedalīsies izcilais ukraiņu soprāns Olga Mikitenko un korejiešu tenors Alfrēds Kims.

Šogad festivālā viesojas tādas pasaules mēroga zvaigznes kā pianisti Jevgeņijs Kisins, Brižita Anžerē, Marija Žuana Pireša, Concerto Köln un citi izcili mūziķi.

Visas Latvijas Radio kora komandējuma izmaksas sedz festivāla rīkotāji.

Vairāk informācijas: http://www.festivalradiofrancemontpellier.com/

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV